Grandvalira rep les finals de la Copa d’Europa, l’avantsala de les finals de la Copa del Món 2019

Grandvalira ha presentat avui oficialment en roda de premsa les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí masculina i femenina que tindran lloc del 12 al 18 de març a les pistes Avet de Soldeu i Àliga d’El Tarter. Les finals de la Copa d’Europa són l’últim test abans de les finals de la Copa del Món 2019, l’esdeveniment esportiu de més magnitud de la història d’Andorra. Durant l’esdeveniment es disputaran un total de 8 proves. Dues de les disciplines tècniques a la pista Avet de Soldeu (eslàlom i eslàlom gegant) i dues de les disciplines de velocitat a la pista Àliga d’El Tarter (súper gegant i descens). 

Una bona mostra de la rellevància de la cita esportiva d’aquesta temporada són les xifres que mou. I és que, les proves comptaran amb la participació de 190 corredors provinents de 25 països. L’exigència tècnica i organitzativa de les finals de la Copa d’Europa és pràcticament la mateixa que la d’unes finals del gran circuit blanc, exceptuant la producció televisiva. Prova d’això és l’equip de 350 voluntaris que donarà el seu suport a l’organització (200 voluntaris entre les dues pistes i 150 voluntaris fora de pistes).

Les pistes Avet i Àliga, preparades per a l’alta competició

Actualment, els dos escenaris de competició presenten unes condicions de neu immillorables. Fa setmanes que el treball de preparació dels dos traçats és intens. L’equip tècnic estima un total de 900 hores de màquines trepitjaneu per aconseguir una superficie òptima per a una competició d’aquestes característiques. A nivell de seguretat, s’han instal·lat fins a 15 km de xarxes de protecció al llarg de les dues pistes. 60 persones de l’staff de l’estació participen en la preparació prèvia dels dos traçats.

Més enllà de la competició, Grandvalira ha treballat en coordinació amb el Govern en un pla d’emergències per tal d’establir una sèrie de protocols de seguretat durant els dies de l’esdeveniment esportiu.

Presència d’esquiadors andorrans

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) comptarà durant les finals de la Copa d’Europa amb la participació de 13 corredors andorrans, 8 en la categoria masculina i 5 en la femenina. Joan Verdú, Marc Oliveras, Matias Vargas, Kevin Courrieu, Axel Esteve, Joaquim Rodríguez, Axel Rius, Xavier Salvadores, Mireia Gutiérrez, Carmina Pallàs, Candela Moreno, Laura Arnabat i Claudia Mijares són els representants escollits que competiran a Grandvalira del 12 al 18 de març del 2018. 

És la tercera vegada que Grandvalira acull unes finals de la Copa d’Europa, les edicions anteriors van tenir lloc al 2014 i al 2015.

Previsions per al cap de setmana

Grandvalira continua oferint l’extensió esquiable oberta més gran del Sud d’Europa gràcies a les abundants nevades de les últimes setmanes. Actualment, el domini compta amb el 100% de pistes obertes i el 100% dels serveis operatius. Els gruixos oscil·len entre els 80 als 170 cm de neu. A més, els snowparks així com els serveis d’escola d’esquí i snowboard, restauració i activitats d’aventura treballen a ple rendiment amb tots els remuntadors en funcionament i on la previsió apunta l’arribada de noves precipitacions en forma de neu els propers dies.