Setmana Santa en gran a Baqueira Beret

a Setmana Santa atípica pel que fa a temperatures hivernals ha permès una qualitat de neu excepcional a Baqueira Beret i uns gruixos que en comptes de minvar han continuat augmentan en cotes altes fins arribar als 3 m.

Des del dissabte 24 de març fins al diumenge 1 d'abril han pogut gaudir d'aquestes condicions immillorables amb més de 90.000 esquiadors. El dia de més afluència va ser el divendres 30 de març que va comptar amb 14.333 persones a pistes.

L'estació de la Val d'Aran i Valls d'Àneu ha estat oberta tots els dies de les vacances amb una mitjana de 135 km esquiables i pràcticament tots els remuntadors en funcionament diàriament. Això ha permès que els esquiadors que han visitat l'estació es repartissin de manera fluïda per l'àrea esquiable oberta de 2.166 Ha. Entre Baqueira, Beret i Bonaigua.

Han estat oberts durant la setmana llarga de vacances el circuit gratuït de 7 km d'esquí de fons de Beret, l'snowpark s'ha reobert després d'uns dies de remodelació a causa de les nevades. El Funpark de Clot der Us a Beret ha seguit triomfant amb els més petits amb el traçat en el que hi ha disposades reproduccions d'animals típics de la zona repartits entre arbres i peralts. A més, s'ha muntat un nou tubbing i activitats d'oci instal·lades a la part de debutants de Beret que han estat un gran èxit omplint d'un públic que ha pogut gaudir en família i amics d'atraccions més enllà de l'esquí i surf de neu.

Pel que fa a la meteorologia, ha estat una setmana canviant amb condicions de rigorós hivern alguns dies amb mínimes de fins a -11ºC i també dies primaverals amb molt de sol i un ambient agradable que ha convidat a gaudir de les nombroses terrasses de l'estació. En definitiva, una Setmana Santa atípica en la qual molts matins s'ha pogut gaudir de fins a 15 cm de neu acabada de caure d'una qualitat hivernal.

A nivell d'esdeveniments, l'ambient a l'Stadium de Beret i l'Snowpark Era Marmota ha estat total. Al Stadium s'han disputat les animades socials dels clubs que entrenen a l'estació com el MAC, AinhoaEC, FLOCS, CEVA i CAEI. A més, el primer dissabte de març es va disputar la cursa del Conselh Generau d'Aran i el diumenge 1 d'abril la Expression Session Baqueira de freestyle a l'snowpark oberta a esquiadors i snowboarders.

Quant als restaurants de l'estació han estat oberts tota la setmana, destacant la Festa del Bou a manera de degustació que es va dur a terme al Moët Winter Lounge d'Orri els dies 30 i 31 de març. La resta de locals temàtics com el Refugi Sant Miquel, el 5J Grill Baqueira, la Borda Lobato i el WineBar by Vinya Pomal a l'hotel Montarto han tingut un alt nivell d'ocupació. La nova Cafeteria Bosc a Baqueira 1800 s'ha confirmat com un gran encert, ens només pel seu sistema de self service "free flow" sinó també per l'amplíssima terrassa que ha estat l'estrella d'aquesta Setmana Santa.

Pel que fa a esdeveniments destacats a la vall, s'ha celebrat la vuitena edició del festival Pyrenades a Salardú amb activitats culturals i de natura per a la difusió del pirineisme entre els aficionats i curiosos de la muntanya.

L'estació de Baqueira Beret de donar per acabada la temporada el proper diumenge 8 d'abri