Boí Taüll mostra la seva passió pel freeride al tancament d’ELDORADO FREERIDE JUNIOR 2018

Hi ha jornades que queden marcades a foc en la memòria col·lectiva de qui les viu i avui hem presenciat una mostra d'amor incondicional pel freeride per part de l'estació de Boí Taüll. En un cap de setmana que ja d’entrada se sabia complicat per una meteorologia hostil i gens favorable a la disputa d'ELDORADO FREERIDE JUNIOR, l'estació de Boí Taüll ha fet tots els possibles per poder llançar la competició, i permetre així als joves participants gaudir d'una experiència especial i que han valorat molt positivament.

El cap de setmana de cloenda de la competició de ELDORADO FREERIDE JUNIOR ha coincidit amb el tancament de Boí Taüll i l'estació s'ha bolcat amb el certamen. La finestra que anunciava una treva en el mal temps s'ha complert i la competició s'ha pogut llançar. Els riders han reconegut el sector de Llevata al costat del director tècnic, Raúl Díez, i els pisters han pujat a tots els participants fins als pràcticament 2.556 metres d'altitud que marcaven l'inici de competició amb moto de neu i retracks.

Els riders han gaudit d'una gran experiència ja en la pujada al sector de Llevata que ni el vent ni la neu primavera tacada per la pluja de sorra de les últimes hores han aconseguit frenar. La competició l'ha obert Axel Tukianen, que lluïa un dels dorsals de Current leader, i que ha sigut tercer. El millor en esquí masculí ha sigut Julián Puras, acompanyat al podi per Abel Moga i el mateix Tukianen.

En esquí femení la competició ha estat molt emocionant i la victòria final se l'ha endut una superba Elisabet Marina. Martina Marset ha estat segona i Martina Rufín ha tancat el podi el dia que bufava les espelmes pel seu 16è aniversari. En snowboard el triomf ha estat per al rider local de Superdry, Lucas Muñoz de Morales.

En una temporada marcada per la mala climatologia que va obligar a endarrerir la cita de Boí Taüll fins al primer cap de setmana d'abril, ELDORADO FREERIDE JUNIOR s'ha consolidat com el certamen de referència pel que fa a la formació dels riders del futur. Bona prova d'això va ser l'espectacular freeride viscut a Vallnord Ordino Arcalís i que va congregar als riders que lideraran el relleu generacional de les actuals estrelles d'aquest esport.

Cal agrair als riders i famílies la seva col·laboració i entusiasme en aquesta temporada que la meteorologia no ha posat fàcil, així com a les estacions i als patrocinadors el seu esforç i la confiança que han dipositat en ELDORADO FREERIDE JUNIOR per a la promoció del Freeride. Gràcies a BUFF®, Superdry, Marmot i Head per apostar pel freeride i l'educació i ensenyament dels joves a la muntanya.

ELDORADO FREERIDE JUNIOR ja es prepara per a 2019 amb millores i canvis en el seu format que faran tant la formació com la competició encara més atractiva per als riders. Us esperem al 2019!