Les principals novetats de Grandvalira en xifres

Grandvalira ha presentat les principals novetats d’una nova temporada en què, el Domini de la Neu, celebrarà el seu 15è aniversari. L’estació donarà el tret de sortida el dia 1 de desembre, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, amb millores de les pistes i infraestructures, i novetats en l’oferta d’oci i restauració. El domini més gran del sud d’Europa ha realitzat una inversió de 10,4 milions d’euros per aquesta campanya de neu. L’estació més gran del sud d’Europa ha injectat ininterrompudament al llarg dels seus 15 anys d’història, més de 152,8 milions d’euros; un volum d’inversió que s’ha destinat essencialment a quatre grans eixos: la innovació, la qualitat, l’atenció al client i la internacionalització. El ritme d’inversió mitjà ha estat de més de 10 milions d’euros per temporada en els darrers 15 anys de vida.

Des de 2003 i fins a l’actualitat, Grandvalira ha anat creixent a un ritme imparable. Fins a la data, el Domini de la Neu suma 23.837.481 forfets venuts, 1.800.339 en la darrera temporada 2017-2018. En la seva aposta per millorar l’experiència del client, Grandvalira ha viscut una transformació pràcticament integral tant pel que fa als accessos i a les infraestructures així com en els serveis d’oci i restauració.  

La marca, que recentment ha anunciat de la seva continuïtat pels propers 10 anys, enceta una temporada de celebracions i esdeveniments destacats com el ja esmentat 15è aniversari i les Finals de la Copa del Món d’Esquí que tindran lloc de l’11 al 17 de març als sectors de Soldeu El Tarter de Grandvalira. Aquesta cita, que acollirà els millors esquiadors del món, és fins a la data l’esdeveniment esportiu de més transcendència de la història del Principat i projectarà el país en el mapa mundial de l’esquí alpí. 

Com a novetat, des d’aquesta temporada, Grandvalira suma Ordino Arcalís a la seva oferta esquiable; la combinació de les dues estacions permet oferir als esquiadors un producte de neu encara més capdavanter, amb un total de 240 km i un volum de visitants que preveu superar els dos milions de forfets venuts. Aquest fet situaria el domini entre els 7 únics del món a superar aquesta xifra en el rànquing mundial de més de 3.500 estacions que elabora anualment el consultor suís, Laurent Vanat. Actualment, Grandvalira ocupa la posició 14 d’aquesta classificació.

Com a novetat, i amb un suplement de 90 €, els usuaris amb el Forfet de Temporada de Grandvalira poden esquiar a Ordino Arcalís. Actualment, Grandvalira estudia noves modalitats de producte per integrar a l’estació ordinenca a la seva oferta.  

El calendari d’esdeveniments de la temporada també vindrà marcat per altres competicions d’hivern com, per exemple, la Copa del Món de Quilòmetre Llançat que es consolida una edició més a l’estació o la Total Fight Masters of Freestyle que enguany celebra la seva 15ª edició.

Aquestes són les seves novetats en xifres:

·       10,4M d’€ és la inversió global de Grandvalira per a la temporada 2018-19

·       +152,8M d’€ ha invertit l’estació des de la creació de Grandvalira (2003)

      +25 milions d’€ és el pressupost de la plataforma esquiable i l’aparcament soterrat al peu de la pista Avet del Sector Soldeu

·       117.369 esquiadors/h és la capacitat de transport a través dels 71 remuntadors

·       1 teleesquí nou:  Pic Negre 2 (accés zona freeride Pas de la Casa)

·       4 pistes han estat modificades/millorades de cara aquesta temporada: Avet (sector Soldeu), Àliga (sector Tarter),  Les Deveses (sector Encamp) i Tortuga (sector Grau Roig)

·       1 nova màquina trepitjaneu amb motor elèctric    

·       66% de la superfície esquiable coberta per neu de cultiu

       1 nova atracció: Màgic Gliss, un tobogan de 555 metres de baixada

·       1 nou circuit d’esquí de muntanya