Font-Romeu Pyrénées 2000 reuneix als 100 millors freestylers del món

L’Snowpark de La Calme de Font-Romeu Pyrénées 2000 en el Pirineu francès acull, a partir d’avui, les primeres competicions de la Copa del Món de Freestyle, en la categoria d’slopestyle.

Després dels entrenaments iniciats el passat 8 de gener, aquest dijous se celebren les competicions masculines; i, demà, les femenines (www.lespyrenees.net).

L’estació de neu dels Pirineus Orientals acull per tercer any consecutiu la Copa del Món de Freestyle, en la disciplina d’slopestyle. La segona parada de la prestigiosa competició d’esports extrems ofereix una oportunitat única per contemplar les acrobàcies dels millors freestylers del món.

La categoria d’slopestyle   

L’slopestyle és una disciplina esportiva d’hivern que es practica amb snowboard com amb esquís. Es tracta de fer una successió de figures acrobàtiques i aèries en una pista de descens específica per a aquesta pràctica esportiva. Després de la celebració dels Jocs Olímpics de Sotxi 2014, l’slopestyle ha esdevingut una de les proves més populars i festives de les disciplines olímpiques.

Els esquís d’slopestyle són de doble espàtula, el que permet fer servir el revers com si es tractés de la part davantera. Les baixades consisteixen en una sèrie de mòduls fets amb neu o metall. Aquestes protuberàncies fan d’esglaons per als salts; les rampes permeten als atletes lliscar; mentre que en els obstacles es fan les diferents figures.

Calendari previst

Dijous, 10 de gener

De les 9.00 h a les 13.50 h. Qualificacions masculines.

Divendres, 11 de gener

De les 9.30 h a les 12.10 h. Qualificacions femenines.

Dissabte, 12 de gener

De les 9.45 h a les 10.30 h. Entrenaments masculins i femenins.

De les 10.45 ha les 12.30 h. Finals de la Copa del Món de Font-Romeu.

De les 12.30 h a les 13.00 h. Lliurament de premis de l’etapa oficial de la Copa del Món.

Sobre Font-Romeu

Amb 325 hores de sol a l’any i 500 canons de neu, Font-Romeu Pyrénées 2000 és una de les joies dels Pirineus francesos tant pel seu clima com ara per la qualitat de la neu. Un total de 111 quilòmetres de pistes; l’espectacular i nou snowpark situat a la zona de Le Calme, a més de 2000 metres d’altitud té 170 metres de desnivell i ofereix múltiples modalitats de salt, totes les mesures de seguretat i l’espai més gran per a la pràctica de l’esquí nòrdic fan d’aquest domini esquiable un dels més moderns i atractius del macís pirenaic francès.

En el sud de França, en el cor del parc natural dels Pirineus catalans i a 1900 metres d’altitud, hi ha la joia de la neu i la natura. A Font-Romeu Pyrénées 2000, les pistes es fonen en un gran entorn preservat, dominat per grans espais panoràmics i desnivells vertiginosos ubicats en cara nord. Compta amb 43 pistes d’esquí alpí i un important equipament per satisfer totes les necessitats, des de riders professionals a famílies i principiants. En aquest sentit, compta amb 20 hectàrees d’espai lúdic infantil, una pista permanent de banyeres, un nou estadi de biatló pirinenc i el nou estadi d’eslàlom gegant amb homologació FIS i FFS.