4 estacions d'esquí imprescindibles per a les famílies

Pioneres en crear un certificat de qualitat per identificar els dominis esquiables familiars, moltes de les estacions de neu dels Pirineus francesos estan habilitades per a les famílies. Les estacions d’altitud mitjana són indicades pels més petits; i el seu meravellós clima, perfecte per iniciar-se en l’esquí o per practicar altres esports de neu.

 

Font-Romeu Pyrénées 2000, Les Angles, Peyragudes i Saint-Lary són els dominis familiars imprescindibles.

 

Les 6 claus per identificar una estació de neu familiar

Les estacions de neu franceses certificades amb el segell de qualitat “Famille Plus” que atorga Ski France, tenen 6 requisits. Pren-ne nota!

1.- Garanteixen un tracte personal i professional a les famílies.

2.- Ofereixen activitats específiques pels més petits i també, animacions adaptades a cada grup d’edat.

3.- Aquestes activitats es poden dur a terme amb tots els components de la família o de manera individual.

4.- Tenen tarifes reduïdes segons l’edat.

5.- El domini té un servei mèdic de proximitat.

6.- Ofereix comerços i serveis a mà.

 

Font-Romeu Pyrénées 2000: 25 hectàrees dedicades a l’aprenentatge de l’esquí

A només 10 km de la frontera espanyola hi ha l’assolellada estació de neu de Font-Romeu Pyrénées 2000. Amb 41 pistes i 23 ginys mecànics situats a 1800 m d’altitud, està envoltada de boscos i d’un poble encantador amb 2000 habitants. És una estació autèntica i esportiva que entusiasmarà als enamorats de la natura i, per descomptat, a les famílies.

Perquè esquiar aquí és més fàcil i millor. El Club Piou-Piou, alguna cosa així com ara la llar d’infants de l’esquí, acull a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys en el seu nou xalet, tant sigui al matí, a la tarda o el dia complet. Aquí es troben com a casa. Els que no esquien trobaran un espai especialment condicionat i segur per aprofitar l’aire sa de la muntanya i dur a terme activitats lúdiques com ara els trineus de neu a l’espai Baby, mentre els pares esquien en tranquil·litat.

Els nens i nenes que vulguin iniciar-se a l’esquí, a Font-Romeu Pyrénées 2000 trobaran els cursos col·lectius prestigi 5 Max, amb l’ambient d’un col·lectiu petit i la precisió tècnica d’una classe privada. I, pels futurs campions res millor que el planter on poden descobrir l’eslàlom, el freestyle, l’skicross i l’esquí fora pista.

Més informació: Oficina de Turisme. 66120 Font-Romeu. T.: +33 04 68 30 68 30 I office@font-romeu.fr I www.font-romeu.fr

 

Les Angles: l’estació que facilita l’accés a pistes als més petits

La màgia de Les Angles creix amb la inauguració de l’Angleo i amb les seves noves cinc entrades a pistes. El domini esquiable situat a la Cerdanya francesa facilita l’accés a pistes als més petits per tal que els resulti més fàcil i familiar. Per això, a partir d’aquesta temporada, compten amb cinc accessos a pistes: el telecadira de 6 places Le Pla del Mir (sector Sud), el telecadira de 4 places La Baliu (a l’entrada de l’estació); el telecabina de 16 places Les Pélegrins (rotonda de les pistes que porten fins a l’altiplà de Bigorra); el telecadira de 4 places Les Lassettes (al centre del pueble); i, mitjançant la pista Bambi i el seu passadís rodant ubicat al centre del poble.

A més, el nou centre termal de Les Angles és també el somni dels més petits. En aquest nou espai de benestar ubicat a l’antic edifici Espace Bleu Neige, al cor de l’estació poble, hi ha una piscina infantil de 33 m2, perfecta per a després de tot un dia a pistes.

Més informació: Punt d’informació 66210 Les Angles. T.: +33 04 68 04 32 76 I I www.lesangles.com

 

Peyragudes: L’estació de neu zen per a tota la família

A l’Alta Garona hi ha la mítica estació d’en James Bond: Peyragudes, ideal per a tota la família i una de les estacions de neu més grans de la regió francesa d’Alts Pirineus. Amb el poble situat a peu de pistes, aquí l’Ski & Spa té el màxim sentit i l’actitud zen esdevé el credo, inclús dels infants.

Amb orientació est i oest, aquí és possible gaudir del sol i la neu a les dues variants. Els esquiadors debutants van al seu ritme als dos espais que hi ha reservats per a ells. L’any 2016, Peyragudes es va unir al club dels 45 ressorts de muntanya certificats amb el segell Family Plus. La qualitat dels serveis i l’hospitalitat cap als nens i nenes, i famílies, forma part de l’encant d’aquest domini de neu.

Més informació: Peyragudes / Luchon-Superbagnères / Le Mourtis / Bourg d’Oueil. Oficina de turisme Pyrénées 31. 31110 Luchon. T.: +33 05 61 79 21 21 I info@pyrenees31.com I www.luchon.com

 

Saint-Lary: la destinació ideal per a les famílies

El centre de benestar Sensoria, amb l’espai lúdic “Le Rio”, els espais museogràfics de la Casa del Parc Nacional o la Casa de l’Oci, estan específicament pensats per a les famílies i ofereixen moltes activitats i animacions per a després d’esquiar.

Saint-Lary és un paradís pels nens i famílies. Doncs, el sector del Pla d’Adet té espais amplis tant pels més petits com pels principiants, i molt a prop hi ha la llar d’infants i les escoles d’esquí. Un dels avantatges d’esquiar aquí és el fet que el domini esquiable està pensat per a tota la família. Doncs, més enllà del nivell d’esquí de cadascun dels membres de la família, tots poden accedir a les pistes i a les terrasses i restaurants d’altura sense necessitat de saber esquiar. A més, aquí, les famílies gaudeixen de tarifes i ofertes promocionals exclusives.

Més informació: Saint-Lary Soulan. Oficina de turisme. 65170 Saint-Lary Soulan. T.: +33 05 62 39 50 81 I info@saintlary.com I www.saintlary.com

 

Més informació: calendari d’apertura d’estacions i informació actualitzada a http://es.lespyrenees.net