Previsió d'obrir gran part de Baqueira Beret aquest cap de setmana

El front nord que ha afectat tota la península ha deixat a Baqueira Beret més d’un metre de neu en cotes altes de qualitat pols. La copiosa nevada amb temperatures que han baixat dels -15ºC i l’incessant treball dels equips de preparació de pistes durant tota la setmana pot permetre l’obertura de la majoria de traçats de l’estació, si la meteorologia ho permet, de cara al cap de setmana del 26 i 27 de gener.

 

En aquests moments s’està treballant en diversos fronts. D’una banda, en el trepitjat de pistes i d’altra banda a assegurar tot el perímetre dels traçats en relació a les allaus.

 

En quan a les pistes disponibles, sobre el pla la zona amb més traçats de l’estació és Beret que suma 49, seguida de Baqueira, amb 35, i Bonaigua 27. En quan a remuntadors, Baqueira i Beret disposen de 13 cada zona i Bonaigua compta amb 10. Especial esment a les pistes de la nova zona de Baciver, un total de 5 vermelles, que per fi podran estrenar-se amb molta neu a través del telesquí del mateix nom i al qual s’accedeix a la seva base a través del Saumet. En definitiva, el nou sostre de l’estació a 2.610 m quedaria ja obert en unes condicions excepcionals.

 

Pel que respecta a les carreteres, els serveis de neteja han estat treballant durant les nevades i l’accés a Baqueira des de Vielha ha estat obert amb cadenes i s’ha anat habilitant gradualment l’accés a Orri i Beret, d’una banda, i el dijous al matí els equips de carreteres estaven treballant per obrir el Port de la Bonaigua de cara al cap de setmana.