Oriol Guinart: "La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"

El circuit d'esquí alpí de l'Audi quattro Cup continua el seu viatge hivernal. La següent parada serà Baqueira Beret amb la XXII edició del mític trofeu Amics de Montgarri, una cursa del calendari de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) i del circuit Audi quattro Cup de RFEDI per a les categories U10 i U12.
 
Què suposa ser un dels clubs amfitrions d'una carrera AQC?

Per al CAEI suposa un honor i una gran responsabilitat, ja que som conscients que es tracta d'un circuit molt important.

Creus que el circuit Audi quattro Cup és un puntal de cara a fomentar l'esquí de base?

Sí, totalment. Aconseguir unir la competició amb la diversió és bàsic en aquesta categoria per fomentar l'esquí entre aquestes edats.

La festa posterior a la competició és un plus per als i les esquiadores?

La festa post competició és un gran al·licient. Els nens tenen un bon record de la competició i també de la festa. Sense ella, estic segur el record per als nens no seria el mateix.

En l'organització de la AQC a Baqueira Beret està tot el club implicat?

I tant! Absolutament tot el Club Aranès d'Espòrts d'Iuèrn (CAEI) està implicat en aquesta competició. Organitzar i coordinar grans esdeveniments esportius relacionats amb els esports d'hivern sempre són una gran motivació per a nosaltres.

Els valors de AQC són la diversió i la competició.

Al meu entendre, l'objectiu que han de tenir les i els esquiadors i els clubs i familiars en aquesta categoria, és que aprenguin a competir divertint-se. No s'han de cremar etapes si volem un bon desenvolupament dels nostres esportistes.

Més de 25 anys d'història

El Club Aranès d'Esports d'Iuèrn és una entitat esportiva amb seu a la Vall d'Aran, al Pirineu més occidental de Lleida, amb 28 anys d'història transmetent la passió per l'esport als més de 1200 socis Esquiadors olímpics han passat per l'entitat, així com un gran nombre d'esquiadors membres de l'Equip Nacional d'Esquí Alpí, diversos Campions d'Espanya d'Snowboard, d'Esquí de Fons i d'Esquí Alpí.

Actualment el Club, a més de realitzar activitats per a transmetre l'esquí alpí, també ho i per al surf de neu, l'esquí de fons, el múixing, el curling i el ciclisme