El futur de l’esquí protagonitza el Trofeu Amics de Montgarri de l’Audi quattro Cup

El passat 9 i 10 de febrer un Stadium de Beret en perfectes condicions va acollir el XXII Trofeu Amics de Montgarri, que enguany encara va veure reforçat el seu ressò en acollir la segona cita de l’Audi quattro Cup. Un circuit impulsat per la RFEDI que complementa la competició a pistes amb una festa per a esportistes i acompanyants marcada per múltiples activitats.

 

La competició, organitzada pel Club Aranès d’Espòrts d’Iuèrn (CAEI), va donar el tret de sortida dissabte amb el Super Gegant (SG) puntuable per l’Audi quattro Cup.

 

En U10, la corredora del CAEI, Maialen Ros, va ser segona a mig segon de la campiona, mentre que Irene Ramón (CEVA) va fregar el podi. En homes, dos dels nostres corredors van ocupar places de podi: Martí Ubeira (CAEI) es va proclamar campió i Gonzalo Pérez (AISC) va ser segon.

 

En U12, Nur Torres (Granuec) va ser la més ràpida d’aquest traçat de SG per davant de la també corredora catalana Emma Blanxer (Llívia). En homes, el Top 10 va tenir una forta presència catalana, amb un podi format pel campió Jan Ordoñez (Llívia), que es va imposar per 26 dècimes a Arnau Vilamitjana (C.E.T) i per gairebé un segon a Alex Jorge López (Llívia).

 

Una primera jornada d’esquí que es va complementar a la tarda amb una festa al pavelló de Vielha, amb la possibilitat de gaudir de diverses activitats i enfortir llaços amb esportistes i acompanyants. Era, però, només un parèntesi a la competició, que es va reprendre l’endemà. Sense formar part de l’AQC, diumenge es va celebrar un Gegant i Eslàlom igual de competitius i emocionants.

 

El GS, disputat només en categoria U10, va tenir accent català al podi amb quatre corredors al capdavant. Maialen Ros (CAEI) va ser la campiona i Irene Ramón (CEVA) va ser tercera. A més, Carlota Marcos (Copos) va ser 4a a un sol segon del podi. En categoria masculina, Martí Ubeira (CAEI) va vèncer acompanyat al podi pel segon classificat, Pau Comas (Copos). Ramón Figueruelo (CAEI) va acabar 4t.

 

En l’SL disputat pels corredors U12, Mar Cabassers (CANMC) va pujar al tercer esglaó del podi, mentre que just al darrere seu van acabar Nur Torres (Granuec), Paula Giménez (Elit) i Inés Pomes (AISC).

 

En homes, el podi va ser íntegrament català, amb victòria per a Arnau Vilamitjana (C.E.T), segona posició per a Sergi Ballester (Elit) i tercera per a Victor Mata (CANMC).