Núria Pau, Quim Salarich i Alex Puente, a plantar cara al Campionat del Món FIS d’Esquí Alpí

Des del passat 4 de febrer, una petita localitat situada la regió central de Suècia anomenada Åre és el centre de totes les mirades dels apassionats al món de l’esquí.

 

Fins al diumenge 17 s’hi celebra el 45è Campionat del Món FIS d’Esquí Alpí, que reuneix 76 nacions i que, curiosament, té lloc a Åre per tercera vegada en la història, després de les edicions de 1954 i 2007.

 

Una cita que ja ha viscut moments pel record, com l’adéu dels grans campions Lindsey Vonn i Aksel Lundal Svindal, i que encara espera gaudir de molts més moments únics.

 

Com els que segur viuran Núria Pau, Quim Salarich i Alex Puente, els tres representants catalans de l’equip RFEDI a Suècia.

 

Núria Pau, un pas de gegant
L’esquiadora de Ribes de Freser de 24 anys (LMCE) segueix superant-se i fent passos endavant en una temporada molt positiva, en què destaca el seu debut en una Copa del Món (en l’SL de Zagreb el 5 de gener). També va ser 25º al GS de la Copa d’Europa d’Andalo Paganella (Itàlia) i continua acumulant experiència en grans cites. Serà el seu debut en un Mundial.
   · Dijous 14: Gegant (GS)
   · Divendres 15: Qualificació Eslàlom (SL)
   · Dissabte 16: Eslàlom (SL)

 

Quim Salarich, l’experiència és un grau
L’esquiador de Malla de 25 anys (LMCE) ja sap el que és estar a la sortida d’un Campionat del Món, després de les experiències en SL a Vail-Beaver Creek (EE.UU.) 2015, on va ser 30è, i a St. Moritz (Suïssa) 2017, on va ser 25è. Així doncs, superar aquest darrer resultat és l’objectiu de Salarich, que aquesta temporada suma tres podis en curses FIS (dos a Levi i un a Gressoney St. Jean).
   · Dissabte 16: Qualificació Eslàlom (SL)
   · Diumenge 17: Eslàlom (SL)

 

Alex Puente, en línia ascendent
L’esquiador aranès de 24 anys (CAEI) està en un dels seus millors moments, i així ho demostren els resultats obtinguts en què portem de temporada. Dues victòries en proves FIS (al GS de Davos i a l’SL de Folgaria) i, sobretot, la magnífica 11a posició en l’SL de la Copa d’Europa de Val Cenis (França). El d’Åre suposa el seu primer Mundial, on espera treure-li rèdits a la seva polivalència, ja que competirà en GS i SL.
   · Dijous 14: Qualificació Gegant (GS)
   · Divendres 15: Gegant (GS)
   · Dissabte 16: Qualificació Eslàlom (SL)
   · Diumenge 17: Eslàlom (SL)