Ordino Arcalís acull el Freeride World Tour per cinquè any consecutiu

L'estació andorrana d'Ordino Arcalís acull per cinquena vegada consecutiva una prova de Freeride World Tour. L'esdeveniment tindrà lloc del 2 al 8 de març, comptant que sempre es dóna un marge meteorològic als organitzadors per triar el dia que hi hagi millors condicions.

 

El rider aranès Aymar Navarro, únic representant peninsular al prestigiós circuit Freeride World Tour, ha estat aquest dimarts a Barcelona durant l'acte de presentació de la prova. L'esquiador de la Vall d'Aran s'ha mostrat molt motivat per poder fer un bon paper a les dues proves que queden abans de la gran final. Precisament demà dimecres surt cap a Fieberbrunn, Àustria, on disputarà la tercera prova del calendari, abans de la cita als Pirineus andorrans, que serà determinant. I és que la prova d'Ordino Arcalís serà la que decidirà quins riders passaran a la final de Verbier, la cinquena i darrera prova de la temporada.

 

La presentació de la prova ha tingut lloc aquest dimarts a Barcelona, i ha comptat amb la presència de David Ledesma, responsable de Màrqueting i Desenvolupament de Negoci d'Ordino Arcalís, Roger Pié, Product Manager d'Andorra Turisme, Julien Hess, General Manager de Freeride World Tour, y el rider Aymar Navarro.

 

Pel que fa al ressò de la prova, Ledesma ha reconegut que arran de la trajectòria del circuit mediàticament, l'estació ha sortit molt beneficiada. I és que actualment "hi ha molts clients interessats en productes que hem potenciat com l'Escola de Freeride o l'heliesquí, i ens hem posicionat en mercats que fins ara no havien sentit a parlar ni de nosaltres, ni del país".

 

D'aquesta manera, El Freeride World Tour és molt més que un esdeveniment esportiu, és un trampolí per donar-nos a conèixer a escala mundial. En aquest sentit, Pié ha ressaltat la importància que aquest esdeveniment tindrà no només per Ordino Arcalís, sinó també per al país, posant èmfasi en la capacitat que té Andorra per acollir aquest tipus d'esdeveniments. En aquesta línia, tant Ledesma com Pié han recordat que la setmana següent a la prova de Freeride World Tour, Grandvalira acollirà les Finals de la Copa del Món d'esquí alpí, convertint Andorra i els Pirineus en un referent mundial de la neu.

 

Per part de l'organització, Hess ha volgut ressaltar que "a Ordino Arcalís trobem moltes opcions de línies, sempre hi ha bona neu i mantenim unes excel·lents relacions". A més, dins de la comunitat freerider, "tots esperen la prova amb moltes ganes, és molt especial per a nosaltres i ens trobem com a casa". A més, enguany tindrà un afegit especial, en tractar-se de la darrera prova abans de Verbier.

 

En el mateix sentit s'ha manifestat Navarro, que ha reconegut que tots els riders esperen la prova d'Arcalís amb especial il·lusió, i és una de les favorites". Sobre la competició, ha dit que "el nivell és estratosfèric", però que intentarà mantenir-se entre els deu primers per poder anar a la final de Verbier. Sobre Arcalís ha dit que les línies s'adapten molt més a la seva manera d'esquiar, però que també permeten jugar amb salts. Enguany, el rider es troba ''en el seu millor moment esportiu" i no pensa desaprofitar l'oportunitat.