Ander Mirambell estarà entre els millors en 2020 després d'assegurar la seva dotzena temporada de Copa del Món

El pilot barceloní Ander Mirambell ha salvat la doble cita de la Copa del Món de Calgary (Canadà) malgrat les múltiples adversitats amb les que afrontava la prova amb una vigesimotercera i una vigesimoquinta posició, el que li han fet assegurar la seva presència a la Copa del Món de la temporada 2019/20, que serà la dotzena consecutiva a l'elit.
 

 

Mirambell ha seguit amb les molèsties a l'esquena que li han anat llastrant al llarg de tota la temporada i això li ha fet perdre un temps molt valuós en un circuit amb una sortida molt llarga i en què es penalitza molt fer una mala arrencada . Per posar un exemple, en la prova d'avui, Mirambell ha fet el pitjor temps a la sortida, marcant el vigesimoséptimo crono (5.58), i la penúltima marca en l'inici ha estat de 5.32 (26/100 menys), o set dècimes més que el pilot més ràpid en aquest segment (4.89). Com apunta el mateix pilot, "perdre una dècima amunt significa perdre tres dècimes baix".
 

 

En aquest sentit, i malgrat les molèsties, l'esportista barceloní assegura que està molt content amb el pilotatge, ja que la diferència amb els de dalt ja ha quedat ben marcada des de l'inici. Avui, a més, les condicions meteorològiques no han acompanyat, ja que el contrast de la temperatura del gel (-17 graus) i la de les fulles ha provocat un "efecte cola" que feia que en aquest contacte es aquestes s'enganxessin més del normal .
Després d'aquesta doble cita a Calgary, el circuit es desplaça a una altra província de Canadà, a Whistler (British Columbia), on se celebrarà el Campionat del Món, amb el qual es tancarà la temporada. De cara a aquesta última prova, Ander espera poder recuperar-se al màxim "amb treballs de fisioteràpia per poder minimitzar els problemes d'esquena per poder ser competitius en una prova on la sortida no serà tan important com el pilotatge i poder tornar a somiar amb la senda del Top20 ".

 

 

Mirambell reconeix "estar satisfet amb el balanç de la temporada prèvia al Mundial, ja que hem arribat gairebé als 400 punts i hem assegurat tornar a estar a la màxima divisió mundial del skeleton competint únicament en cinc proves, i més tenint en compte que en tres d'elles la sortida és primordial per al resultat final, mentre que en circuit com a Saint Moritz o Lake Placid hem pogut ser més competitius ".

 

A més, assegurant la seva presència a la Copa del Món 2019/20 pot deixar pas al fet que els nous pilots que començaran a seguir la seva estela en els propers mesos puguin estar competint tant en Copes d'Europa com a la Copa Intercontinental.
 

www.andermirambell.com