El CG Puigcerdà i el CHH Txuri-Urdin, a per l’últim assalt

San Sebastià dictarà sentència. La final de la Lliga d’hoquei gel va començar allà, va viatjar després a La Cerdanya i tornarà al País Basc per decidir el campió. Tota una temporada en joc en un sol partit, el que disputaran CHH Txuri-Urdin i CG Puigcerdà aquest dissabte 16 de març a partir de les 21:30h.

 

La dinàmica guanyadora, però, sembla que està ara del costat basc, després que el defensor del títol s’imposés diumenge a Puigcerdà per 5-9 en un partit on van ser francament millors en les dues àrees.

 

El CG Puigcerdà i la força de la il·lusió
L’hoquei gel torna a estar en les tertúlies de Puigcerdà, que reviu l’emoció que suposa lluitar per un títol. Malgrat jugar les finals de 2012, 2013 i 2014, no s’aconsegueix aixecar el títol des d’un llunyà 2008, amb l’actual entrenador de l’equip a la pista de gel.

 

“Crec que en aquest darrer partit ens va pesar la pressió de jugar a casa, especialment quan el Txuri-Urdin es va posar dos gols per davant” analitza el tècnic català, Salva Barnola.

 

Superat el cop, l’equip ja es centra en el definitiu cinquè partit a Sant Sebastià, del que és realment complicat fer-ne algun pronòstic. “Seria un premi per als jugadors, el cos tècnic i la junta després del patiment viscut les darreres temporades, on hem passat una travessia pel desert” destaca.

Tot i no tenir al costat l’afició ceretana, que va omplir les graderies diumenge, el Puigcerdà ha demostrat saber patir a domicili, com en la victòria del segon partit (4-6). Barnola tindrà fins a últim moment el dubte d’algunes peces importants que arrosseguen molèsties físiques i que espera recuperar.

La pressió, per al CHH Txuri-Urdin
“Sabem que és difícil, sabem d’on venim però confiem en aconseguir-ho. I ara els hi traslladem la pressió a ells” explica Barnola. Més enllà de la pressió, l’equip basc tindrà  a favor el calor de l’afició i l’experiència dels títols guanyats les darreres temporades. I, també, la qualitat dels seus jugadors.

 

Com reconeix Barnola, una de les principals armes del Txuri-Urdin és Ander Alcaine, el seu porter, al que no és gens fàcil marcar-li un gol. Solidesa en una porteria i en l’altra, on hi tenen el pitxixi de la Lliga, Petr Machacek. El davanter txec és molt perillós i, sense anar més lluny, en l’últim partit a Puigcerdà va fer un hat-trick i va donar dues assistències.

 

Les forces dels dos equips, més equilibrades que mai, tornaran a xocar de nou dissabte. Aquesta vegada per decidir ja el campió. Potser no serà, però, l’últim enfrontament entre els dos equips, que es podrien tornar a veure les cares a la Copa del Rei a finals de mes. Però això ja és una altra història