El XXIII Top CAEI fa saltar espurnes a Baqueira Beret

El Club Aranés d’Espòrts d’Iuèrn va tornar a organitzar, un any més i ja van més de dues dècades de trajectòria, el Top CAEI d’esquí alpí, que reuneix a nombrosos corredors d’alt nivell del nostre territori així com participants vinguts d’altres punts de l’Estat, França i Andorra, entre altres països.

 

L’Stadium de Baqueira Beret va ser l’escenari escollit per disputar un Gegant masculí i femení els dos dies de competició. Una prova que formava part de la Lliga Catalana Absoluta i del calendari FIS i que també puntuava per a la Copa España CIT.

 

En el Gegant de dissabte, que va obrir la competició, la prova femenina va mantenir un bonic duel per la victòria entre dues corredores del CAEI de molta qualitat com Júlia Bargalló i Clara Albert. Finalment, per 3 dècimes, la victòria va ser per a Bargalló, amb Albert segona i Inés Sanmartín (CEJCA) tercera. Aran Clotet (CEVA) va ser la millora de l’equip de tecnificació de la FCEH amb la 5a posició.

 

Un equip català que va signar un molt bon paper en categoria masculina, on precisament el triomf va ser per a l’excorredor de la FCEH, Ricard Ortega (LMCE). Amb gairebé dos segons de marge, Ortega es va imposar als corredors FCEH Isidre Sans (AISC) i Jordi Costa (CANMC). Fora del podi per menys de mig segon es va quedar el també tecnificat FCEH, Daniel Larriu (CEVA).

 

Diumenge va tenir lloc la segona part de la competició, també amb un Gegant en joc, tot i que només es va poder celebrar la cursa femenina. La masculina va ser anul·lada per manca de visibilitat, que no garantia la plena seguretat dels corredors.

 

Així doncs, en la prova femenina, Clara Albert (CAEI) es va refer de la segona posició del dissabte i es va embutxacar la victòria amb més de dos segons de diferència respecte a la segona classificada, Sara Muro (Mayen), i la tercera, Alba Forné (LMCE). La millor tecnificada FCEH va ser Martina Krattli (Granuec) amb la 7a posició, seguida d’Aran Clotet (CEVA), que va ser 8a i Ana Vidaor (CAEI), que va tancar el Top 10.