Les joves promeses de l’esquí català, en estat de gràcia al Campionat d’Espanya

El tram final de la temporada d’hivern sempre reserva cites de màxim interès, com la celebrada aquest cap de setmana a La Molina. Els millors joves esquiadors de l’Estat es van veure les cares, ni més ni menys que durant tres dies consecutius, al Campionat d’Espanya U14|U16 d’esquí alpí.

 

Divendres es va donar el tret de sortida amb el Súper Gegant (SG), que ja va posar de manifest que la gran majoria de podis tindrien accent català. En U14, Aura Coronado (MLEC) va ser la campiona seguida de Nikole Arriola (AISC). En homes, Marçal Mestres (Granuec) va ser segon.

 

En U16, Georgina Tarragó (LMCE) va endur-se la victòria mentre que Georgina Capdevila (Granuec) va completar el podi. En homes, el podi va ser íntegrament català, format per Aniol Torres (Granuec), Iu Vidal (LMCE) i Nicolas Nesweda (Granuec).

 

Amb bones condicions de neu durant tot el cap de setmana, dissabte va ser el torn del Gegant (GS), on Aura Coronado va repetir victòria acompanyada de la també esportista de l’MLEC, Marta Borràs. Tercera va ser Ona Vidal (LMCE). Marçal Mestres (Granuec) va imposar-se en homes per davant de Lluc de Castellarnau (CAEI). Ja en U16, el podi femení va ser l’únic de tota la competició que no va tenir representació catalana, fet que va compensar Conrad Sastre (Granuec) en homes amb una victòria, a més de la tercera posició de Jan Sule (LMCE).

 

Amb la mateixa motivació i les reserves d’energia que els quedaven a les cames, el diumenge es va tancar la competició amb l’Eslàlom (SL). En U14 femení, la corredora de l’AISC, Nikole Arriola, es va proclamar campiona per davant de Marta Borràs (MLEC) i Meritxell Dalmau (CANMC). En homes, la victòria també va ser catalana de la mà de Marçal Mestres (Granuec), la segona en el seu compte particular. En el podi va estar acompanyat pel corredor de LMCE, Aleix Aubert.

 

En l’SL U16, Arianna Vilar de l’MLEC va aconseguir el subcampionat mentre que, en categoria masculina, Nicolas Nesweda (Granuec) va ser tercer.

 

Per últim, en la Combinada Alpina U16, on se sumaven els resultats obtinguts en SG i SL, dues corredores de casa nostra van pujar al podi femení, Georgina Tarragó (LMCE) com a segona i Arianna Vilar (MLEC) com a tercera. En homes també vam estar doblement representats amb Nicolas Nesweda (Granuec) segon i Iu Vidal (LMCE) tercer.

 

Tanmateix, la prova va posar el punt final a la Copa Espanya Audi, que anteriorment havia passat per les estacions de Sierra Nevada i Astún, on els corredors catalans també van deixar-hi empremta. La classificació general de la Copa, encara pendent de confirmació oficial, està novament marcada pels bons resultats catalans.