Triplet d’or de Núria Pau al Campionat d’Espanya Absolut

El seu debut en Copa del Món FIS i la participació en el Mundial ja indicaven que l’esportista catalana de l’equip RFEDI, Núria Pau, està possiblement en un dels millors moments esportius de la seva carrera. Sensacions que des de dimecres ha ratificat a Baqueira Beret, on s’ha disputat el Campionat d’Espanya Absolut d’Esquí Alpí.

 

Cop sobre la taula al Súper-G
“No esperava guanyar en aquesta modalitat de velocitat però m’ha agradat molt, en una cursa divertida amb molts canvis de rasant i dubbies naturals” explicava dimecres Núria Pau (LMCE) després de penjar-se el primer or. Sense ser la seva especialitat, Pau va imposar-se a Sofía Gandarias i a la també catalana i membre de l’equip FCEH, Pat Miquel (CAEI), que va rendir a un alt nivell i va ser bronze.

 

En homes, els corredors catalans de l’equip RFEDI, Alex Puente (CAEI) i Albert Ortega (LMCE), van penjar-se també una medalla, de plata i bronze, respectivament. Puente es va quedar per poc a les portes del títol, que va ser per a Adur Etxezarreta.

 

A més, en categories inferiors, quatre catalans es van proclamar campions. En U21 van vèncer Pat Miquel i Albert Ortega i, en U18, Ana Vidaor (CAEI) i Jordi Costa (CANMC).

 

Remuntada d’or al Gegant
L’endemà va arribar la segona victòria de Núria Pau al Campionat, en aquest cas en GS i amb remuntada inclosa. Una cursa molt igualada on va ser una dècima més ràpida que l’aragonesa Inda Garín. Tercera va acabar la catalana Maria Relat (CAEI).

 

En el GS masculí, Albert Ortega va tornar a pujar al podi amb una medalla de plata, mentre que el bronze va ser per al corredor de l’equip FCEH, Isidre Sans (AISC). La victòria, per al basc Aingeru Garay.

 

Doble triomf català en l’Eslàlom
I com diu la dita que no hi ha dos sense tres, Núria Pau ha completat avui el triplet amb la victòria en SL, on sempre s’hi troba molt còmode. “Era un traçat llarg i exigent i m’he hagut d’adaptar també al canvi de neu, que amb la calor s’havia transformat a la segona màniga. Per fi he aconseguit el triplet” afirma la catalana. Per darrere de Pau han acabat la també catalana Maria Relat i l’aragonesa Inda Garín.

 

En la prova masculina, l’aranès Alex Puente ha continuat amb la bona línia mostrada aquesta temporada i s’ha proclamat campió d’Espanya de SL a casa. “No ha estat fàcil aguantar la pressió mental que tenia, ja que ahir també liderava el GS i a la segona màniga vaig caure. Però avui, davant de tota la meva família, ho he tirat endavant”.

 

Puente ha mantingut una intensa lluita amb el seu company Albert Ortega, que ha estat plata. Ortega, una vegada més, ha demostrat la seva polivalència i marxa de Baqueira Beret amb tres podis, confirmant la que també és una gran temporada.