Disputat a Espot el Campionat de Catalunya Absolut d’Esquí Alpí

Sense incidències destacades i amb un nombrós gruix de participants catalans, de diferents punts de l’Estat, d’Andorra, França, Itàlia i Malta entre altres països, l’estació d’Espot Esquí va acollir aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya Absolut d’Esquí Alpí. Dissabte va ser el torn del Gegant i diumenge de l’Eslàlom.

 

Miren Miquel i Alex Puente dominen el GS
En la primera jornada de competició, marcada pel sol, les germanes de l’equip de tecnificació FCEH, Miren Miquel (CAEI) i Pat Miquel (CAEI), van ocupar les dues primeres places del podi català, respectivament. El bronze va ser per a Alba Forné (LMCE), que a la vegada va ser la campiona en categoria CIT. El podi Ciutadans el van completar Anna Borràs (MLEC) i Carlota Pomés (CAEI).

 

En categoria masculina, la prova comptava amb la participació de bona part dels corredors RFEDI i aquests van fer-se notar ocupant les primeres posicions. L’aranès Alex Puente (CAEI) va ser el més ràpid en aquest traçat de GS amb poc més de mig segon de diferència respecte al seu company Albert Ortega (LMCE). El bronze del Campionat de Catalunya va ser per al germà d’Albert, Ricard Ortega (LMCE).

 

Precisament, Ricard Ortega va ser el campió de Catalunya CIT, en un podi que van completar Jon Martínez (CAEI) i Xavier Salarich (LMCE).
Els podis absoluts de la cursa FIS van estar formats per Miren Miquel, l’andorrana Sissi Hinterreitner i Pat Miquel, en el cas de les dones, i per Alex Puente, Albert Ortega i el basc Aingeru Garay (LVERDE), en el cas dels homes. En U18 els vencedors van ser l’andorrana Xènia Rodriguez i el francès Charles Gamel i, en U21, Pat Miquel i Albert Ortega.   

 

Pat Miquel i Quim Salarich s’emporten l’SL
L’Eslàlom esperava als participants el diumenge, en un dia on el sol es va combinar amb els núvols i una temperatura, sens dubte, més freda, especialment durant la segona màniga. Pat Miquel va ser aquesta vegada la campiona catalana en un podi completat per Carmela Olmo (CAEI) i Clara Albert (CAEI). Carmela Olmo també es va proclamar campiona CIT seguida d’Albert i Carlota Pomés.

 

Per la seva part, la victòria masculina de l’SL va estar realment renyida i, finalment, es va acabar decantant del costat de Quim Salarich (LMCE), que va proclamar-se campió de Catalunya per 26 dècimes de diferència respecte a Albert Ortega. A més dels dos corredors RFEDI, a aquest podi català hi va pujar Xavier Salarich.

 

El germà gran dels Salarich va ser, tanmateix, el campió català CIT, en un podi format també per Jordi Triulzi (LMCE), segon, i Ramón Barrufet (Copos), tercer.

 

Pel que respecte a la classificació de la cursa FIS, van pujar al podi absolut l’aragonesa Sofia Gandarias (CEC), l’andorrana Carla Mijares i Pat Miquel, en dones, i Quim Salarich, Albert Ortega i Aingeru Garay, en el cas dels homes. En U18 els més ràpids van ser els andorrans Carla Mijares i Bartumeu Gabriel i, en U21, Pat Miquel i Albert Ortega