Recta final de la temporada d'esquí al Pirineu de Lleida

Les precipitacions de primers de març van renovar la capa de neu després del període d’anticicló i altes temperatures del mes de febrer. A més, la primavera va arribar amb fred i una nova nevada de fins a 15 centímetres a les cotes altes de Baqueira Beret.

 

Les baixes temperatures van permetre a la majoria dels complexos d’esquí fabricar neu i deixar les instal·lacions en condicions òptimes per afrontar la resta de la campanya i amb unes bones perspectives pel que fa a l’ocupació de cara a les properes vacances de Setmana Santa.

 

És el cas de Baqueira Beret, a la Val d’Aran; Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça, i Port Ainé, al Pallars Sobirà. A hores d’ara, continuen oberts els complexos de Baqueira Beret, que té de 95 a 185 cm de neu; Boí Taüll, de 70 a 90 cm, i Port Ainé, de 60 a 120 cm.

 

 

De la seva banda, l’estació de Port del Comte, al Solsonès, va donar per acabada la campanya el 16 de març per la falta de neu, i les d’Espot Esquí i Tavascan van tancar portes el 31 de març. Tavascan continuarà oferint recorreguts amb raquetes de neu i els esquiadors que tinguin el forfet de temporada d’Espot podran continuar gaudint de l’esquí a les pistes de Port Ainé.

 

Pel que fa a les estacions d’esquí de fons, ja han finalitzat la temporada. En el cas de l’estació d’esquí de Tuixent-la Vansa, ha acabat la seva campanya després d’haver tingut les seves instal·lacions obertes durant 144 dies i haver comptabilitzat 25.000 visites, xifra rècord d’assistència després dels 22.000 de la temporada passada.

 

 

Ara, amb l’arribada de la primavera i el canvi horari, els esquiadors i els amants de la muntanya podran gaudir de les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida amb més hores de sol i més opcions per practicar una àmplia oferta d’activitats ludicoesportives i d’après-ski a l’aire lliure destinades a satisfer les necessitats de tots els públics i de totes les edats, tot gaudint d'uns paratges de somni.

 

 

D’altra banda, part de la temporada d’esquí coincideix amb les primeres setmanes de la campanya de ràfting al riu Noguera Pallaresa, que es desenvolupa del 15 de març a mitjan octubre. Cal dir, a més, que la Diputació de Lleida farà la presentació oficial de la temporada de turisme actiu i esports d’aventura 2019 a la demarcació de Lleida el pròxim 11 d’abril al Pallars Sobirà.

 

 

Les comarques de Lleida són líders a l’Estat espanyol pel que fa a les activitats d'aigua, de terra i d'aire. El ràfting continuarà essent el rei dels esports aquàtics, junt amb el descens de barrancs, les piragües, el caiac i l'hidrospeed. La seva pràctica estarà molt vinculada aquests dies amb les condicions meteorològiques. Altres activitats que tenen una forta demanda són les relacionades amb les propostes de BTT, hípica, senderisme i trekking, com també les disciplines aèries com ara el parapent i el globus, entre d'altres.