Doble duel a les finals de la Copa del Món d'esquí de velocitat de Grandvalira

Les finals de la Copa del Món d'esquí de velocitat de Grandvalira treuen foc. No hi ha res decidit i la competitivitat entre els quatre esquiadors -Valentina Greggio, Britta Backlund, Simone Origone i Manuel Kramer- que opten al Globus de Cristall fa presagiar dues carreres molt emocionants i amb els nervis a flor de pell. No només caldrà ser el més ràpid a la pista Riberal del sector Grau Roig de Grandvalira sinó que hauran de saber gestionar la pressió per no descentrar-se.

 

 

A falta de les dues proves, que es disputaran els dies 12 i 13 d'abril, la classificació masculina està liderada pel veterà italià Simone Origone amb 440 punts, mentre Manuel Kramer té 380. El tercer en discòrdia és el francès Simon Billy amb 355 punts, però depèn dels seus rivals per millorar la seva posició en el podi definitiu.

 

A Grandvalira hi ha en joc 200 punts, 100 per al guanyador de cada cursa, per la qual cosa matemàticament pot passar qualsevol cosa. Origone té molta experiència. La seva primera Copa del Món la va obtenir el 2005 i ara vol el seu onzè Globus de Cristall. Tal domini d'una disciplina esportiva només està a l'abast d'autèntics fora de sèrie.

 

 

El seu rival, l’austríac Manuel Kramer busca la seva primera Copa del Món. L'any passat Kramer, subcampió, ja va mantenir un interessant duel amb l'italià que va acabar amb Simone Origone victoriós aixecant el seu desè Globus de Cristall.

 

En categoria femenina, la italiana Valentina Greggio, després de quatre temporades de domini absolut, ho té més complicat per revalidar per cinquè any consecutiu el títol de la Copa del Món. Valentina té opcions, però a falta de les dues curses de Grandvalira la sueca Britta Backlund posseeix 80 punts d'avantatge sobre Greggio.

 

L'esquiadora escandinava está en ratxa i aquest any ha guanyat quatre de les cinc carreres disputades. La competitivitat entre les dues esquiadores serà un altre dels al·licients de les finals de Grandvalira. La francesa Celia Martínez ocupa la tercera posició a la general amb 325 punts. Té opcions de millora, però està a expenses del que facin les seves rivals.

 

Campionat d’Espanya
Per tercer any consecutiu es disputarà el Campionat d'Espanya d'esquí de velocitat a la pista Riberal . Els tres representants espanyols habituals de la Copa del Món d'esquí de velocitat es jugaran el títol. El guipuscoà Ricardo Adarraga i plusmarquista espanyol de speed ski amb 240,642 km/h és el favorit per revalidar per tercer any consecutiu el campionat.

 

No obstant, el madrileny Juanki Sánchez té talent per desbancar-lo per poc que Adarraga cometi algun error. El tercer representant, i també madrileny, Paris Arroyo encara no té la perfomance dels seus dos companys.