Núria Castán, a per totes a la última cita del FWQ d'Àustria

Núria Castán Baró, rider de l'equip internacional HEAD Snowboards, disputarà dissabte que ve, 6 d'abril, si la climatologia ho permet, l'última prova del circuit de FWQ, en Obergurgl (prova de FWQ de 4), a Àustria.

 

En aquesta prova arriben diverses Riders amb opcions d'aconseguir el campionat i la plaça d'accés al FWT, encara que la favorita amb dues victòries en proves de 4* és l'australiana Davis, Castán té una victòria i dues 3r posicions en proves de 4* que li donen la segona plaça provisional de la classificació general del FWQ2019, immediatament darrere es troba la suïssa Schmitter també amb una victòria.

 

Els resultats d'aquesta temporada demostren la gran competitivitat existent entre les millors Riders del circuit, on en 5 proves hi ha hagut 4 vencedores diferents, és una cosa atípica ja que en els últims anys sempre hi havia hagut una Rider que havia vençut en tres proves o més a mitjan temporada.

 

 

Qualsevol de les 5 primeres classificades podrien tenir moltes opcions d'aconseguir el campionat final i la tan anhelada plaça pra estar en el FWT, tot dependrà dels resultats obtinguts i dels quals obtinguin la resta de riders de la seva categoria.
 

La cara de la muntanya de Obergurgl és la mateixa cara que la temporada anterior i és realment impressionant, en algunes zona frega el 70% d'inclinació i amb unes nevades mitjanes aquest any de 3’5 metres, el pic és el Hangerer, una muntanya mítica en aquesta zona dels Alps austríacs.

 

Nuria Castán té una oportunitat més d'optar a la plaça del FWT, encara així la temporada està sent espectacular amb 6 competicions ha obtingut 5 podiums; una victòria de 4* (NZ), dos tercers a Suïssa i Àustria i dos primers en proves de 2* en NZ, només en Els Arcs (França) on va tenir una caiguda, bastant important en la zona alta de la muntanya, no va aconseguir estar en els llocs d'honor del podium.

 

Malgrat la seva joventut, 21 anys, és una de les riders espanyola amb més podiums en la categoria de Qualifier (FWQ) en totes les categories que ha competit ha obtingut victòries i/o podiums, ja sigui en 2*, 3* i 4*, actualment ha aconseguit 14 podiums en tres temporades amb 9 victòries i 5 terceres posicions.

 

Un bon resultat en Obergurgl i a Andorra (JamExtrem, prova de 3* del circuit FWQ) la consolidarien en els llocs més alts del FWQ2019 i a més li donarien accés de les proves de 4* de la pròxima temporada 2019/2020.