Descobreix Cauterets a la recta final de la temporada

Sobren motius per venir a Cauterets. La seva situació i orografia privilegiada (entre 1.450 i 2.450 m d’altitud), li permeten acumular neu de qualitat inclús al tancar la temporada; i, juntament amb els centres termals esdevé el gran bressol de l’Ski & Spa.

 

A més, alguns dels tops runs del Pirineu francès són aquí, el que atrau els riders més top; tal com al seu dia va aconseguir amb personatges tan il·lustres com ara Napoleó III, Víctor Hugo o François-René de Chateaubriand. Tot i això, aquesta temporada hi ha cinc motius nous per descobrir i enamorar-se de Cauterets (www.lespyrenees.net).

 

A la regió d’Alts Pirineus, en el cor del Parc Nacional dels Pirineus, s’amaga Cauterets, flanquejada pels dominis esquiables de Cirque du Lys i Pont d’Espagne. A 2100 m d’altitud, a la cara est del domini del Cirque du Lys (36 km i 20 pistes), hi ha el primer parc de freestyle d’Europa, on es donen cita els amants de l’esquí i l’snowboard. Mentre que al Pont d’Espagne -reconegut com el petit Canadà i “Grand Site des Midi-Pyrénées”- és un domini més familiar, amb 6 circuits de 36,5 quilòmetres, perfecte per explorar amb raquetes de neu o a peu.

 

La darrera gran cita de la temporada

Del 20 al 22 d’abril, tindrà lloc a Cauterets, una de les cites més esperades: el Show Freestyle. Es tracta d’un espectacle d’estil lliure organitzat per HO5, Red Bull i Nitro snowboards que reuneix els millors equips de freestyle en els Pirineus francesos.

 

5 motius nous per descobrir Cauterets                         

1. Redecora la teva estança a la neu

Els propietaris de molts allotjaments de Cauterets han invertit 1 Milió d’euros per tal d’adaptar la seva oferta a les noves tendències. Un equip d’interioristes ha estat l’encarregat de rehabilitar i redecorar les estances.

 

2. Fes-te amb el darrer tractament de bellesa corporal

Cocooning of the Hive és lo últim en tractaments corporals. Aquest tractament gourmet, d’1 hora i 15 minuts de durada, comença amb un exfoliant de pruna, pròpolis i mel; continua amb un massatge d’olis essencials de pròpolis i embolcall de mel orgànica de Cauterets (Ballot-Flurin); i, finalitza amb un tractament hidratant a base de llet de rusc. Recorda que, des del segle XII, Cauterets és famosa per les seves aigües riques en oligoelements i sílice que brollen a una temperatura compresa entre els 45 i 60 °C.

Més informació: Centre de benestar “Les Bains du Rocher”. T.: +33 05 62 92 14 20 I accueil@bains-rocher.fr I www.bains-rocher.fr

 

3. Aconsegueix el teu diploma de cerveser

Aprèn a elaborar la teva pròpia cervesa, etiqueta-la amb el teu nom i impressiona als teus amics amb el teu diploma de cerveser. El restaurador de Luz, Paul Dixon, ho fa possible a la “Brasserie du Pays Toy”. Aquest any, la seva cervesa de color ambre, la Cauterets, ha estat guardonada amb la medalla de plata al Saló de l'Agricultura de París.

Més informació: T.: +33 05 62 41 45 13 I www.brasserie-paystoy.com

 

4. Tasta el primer vi de neu

Per primera vegada a la història, un domini de neu (en aquest cas, Cauterets) ha envellit 1.200 ampolles de vi blanc i rosat del castell de Lugey (denominació de Graves). A 2.400 m d’altitud, enterrades en un iglú, a una temperatura constant de -0.5 °C i cobertes per 5 metres de neu, durant un període de sis mesos, així neix el primer vi de neu. Una prova de l’enòleg, Franck Labeyrie, amb la intenció de desenvolupar noves aromes i que pots provar en el Restaurant du Lys.

Més informació: T.: +33 05 62 92 11 11.

 

5. Obre el paraigua tot i que surti el sol

A Cauterets pots gaudir d’una experiència immersiva i poètica a la vegada. Consisteix en una passejada d’una hora i deu minuts de durada, sota el paraigüua Sonopluie, amb la banda sonora de la gent anònima de Cauterets de fons. Un guia de muntanya, un fabricant de berlingots, experts en la història local i infants t’explicaran d’una manera innovadora la història del patrimoni de Cauterets. P.V.P. lloguer del Sonopluie: 5 €.

Més informació: Oficina de Turisme de Cauterets. 65110 Cauterets. T.: +33 05 62 92 50 50 infos@cauterets.com I www.cauterets.com

 

Més informació: http://es.lespyrenees.net