Les estacions d'FGC encaren la Setmana Santa amb més de 60 quilòmetres esquiables

Aquesta Setmana Santa els amants dels esports d’hivern estan d’enhorabona ja que tindran l’última oportunitat de tastar la neu abans de donar per acabada la temporada 2018-2019. Gràcies a les nevades dels darrers dies, les estacions d’FGC obriran les seves pistes amb unes bones condicions. Amb un total de 65 quilòmetres esquiables i gruixos de neu de fins a 120 cm, es configuren com a destí ideal per a aquests dies, en què els visitants podran esquiar, practicar snowboard o fer passejades a l’alta muntanya, amb unes temperatures suaus i agradables, típiques dels mesos de primavera.
 
 
Setmana Santa blanca carregada de diversió a La Molina
 
Aquesta Setmana Santa, La Molina obrirà al públic amb 32 quilòmetres esquiables, 10 remuntadors i gruixos de neu pols de 20 a 60 cm. De 9.00h del matí i fins a les 15.00h de la tarda, els visitants podran lliscar per les 35 pistes i aprofitar els últims dies de temporada per viure la neu de ben a prop i admirar l’estampa blanca de l’estació. A més, serà accessible la connexió amb Alp2500, el que es tradueix en un ampli domini esquiable al Pirineu català. Durant aquests dies, el preu del forfet de dia d’adult serà de 37,00 € i de 29,00 € per als infants.
 

Fins al 22 d’abril, els usuaris tindran a la seva disposició diverses activitats, com el Tubbing, el Passeig en Telecabina, el Parc d’aventura als arbres, les excursions amb raquetes de neu, el Segway, així com la Pista de Trineus.
 

Però l’oferta de lleure no acaba aquí, dijous 18 d’abril, d’11.00h a 15.00h, es durà a terme un test de patins en línia, organitzat per la Federació Catalana de Patinatge, obert a tothom i per a tots els nivells. Els participants disposaran de material gratuït i tindrà lloc al Pàrquing P1 de l’estació de La Molina (zona Telecabina).
 

La Molina també comptarà amb divertits esdeveniments, com la V Gimcana “Ous per Pasqua” que tindrà lloc el 19 d’abril. Es tracta d’una cursa per parelles en què els participants hauran de trobar els ous amagats per l’estació; o el VII Trisnow La Molina el dia 21 d’abril, la carrera individual o per equips que combina proves de mountain bike i running esquí de muntanya.

 

Vallter 2000, reoberta per Setmana Santa
 
L’estació de Vallter 2000 reobrirà aquest dissabte, 13 d’abril, gràcies a les nevades dels darrers dies, les bones condicions meteorològiques i el bon estat de la neu. D’aquesta manera, estarà en funcionament ininterrompudament fins al diumenge 22, l’últim dia de la Setmana Santa.
 

Oberta de 8.30h a 15.00h, els visitants podran gaudir de 8 quilòmetres de pistes i podran lliscar per Morens I, Estadi, Barquins, Tub Barquins i Puig dels lladres. A més, tindran accés a les següents instal·lacions: Morens I, Tc Jordi Pujol, Barquins II, la cinta Morens i la cinta l'Isard. Els gruixos de neu seran de 20-30 cm a cota baixa i 40 cm a cota alta.
 

Pel que fa a les tarifes, el preu del forfet d’adult de dia serà de 20,00 € i el d’infant de 15,00 €. A més, totes aquelles persones que disposin del forfet de temporada del Ripollès podran esquiar o fer snowboard. Durant aquests dies, els visitants podran triar entre les activitats programades per a tots els públics com el Parc Lúdic, obert cada dia, i la Zona de Trineus.
 

Vallter 2000, situada al circ d’origen glacial de Morens-Ull de Ter i a 2.000 metres d’altitud sobre la vall del riu Ter, es troba a la zona més oriental del Pirineu de Girona. La seva localització, gairebé estratègica, fa possible arribar-hi en menys d’una hora i mitja des de Barcelona i Girona.
 
 

Vall de Núria, oberta tot l’any
 
Vall de Núria, estació d’esquí i muntanya oberta tot l’any, funciona com un autèntic eix vertebrador del territori. Ubicada al Ripollès, la comarca es caracteritza per les 32.000 hectàrees de zones d’interès natural protegides. Més enllà de ser un destí on la natura és la clara protagonista, també destaca per ser un territori amb un gran passat històric i cultural, considerat el “Bressol de Catalunya”, amb més de 98 monuments d’art romànic dels Pirineus repartits entre els pobles de la comarca.
 

Vall de Núria es presenta com una opció ideal per passar una Setmana Santa al bell mig de la natura. Ubicada a 2.000m d’altitud, és una estació màgica, només accessible amb el Tren del Cremallera, viatge que és tota una experiència en si mateixa, ja que recorre un paisatge espectacular. El tren circula 12,5 quilòmetres i supera un desnivell de més de 1.000 metres.
 

Durant aquests dies es podrà visitar ininterrompudament de 9.00h a 17.00h. Es tracta d’un enclau únic al Pirineu, perfecte per fer-hi una escapada i gaudir de les activitats programades a l’estació, fer senderisme o, simplement, contemplar la natura que envolta la vall.
 

Entre els seus atractius destaca especialment el Parc Lúdic de l’estació, en ple funcionament, activitat dissenyada per als menuts i les seves famílies. Es tracta d’un espai únic on es desconnecta de la rutina tot jugant a les pistes de trineus o en els tubbings (ambdós per a tots els públics), així com també en el rocòdrom, el qual està dirigit als infants. A més, el parc també compta amb un trineu cross i una tirolina. Pel que fa a les tarifes, depenen del nombre de persones que hi participin i de si es vol aprofitar el combinat amb el Cremallera (que inclou el bitllet en aquest transport). L’horari d’obertura és de dilluns a diumenge, de 10.00h a 16.45h.
 

Aquesta Setmana Santa, a més, els visitants podran divertir-se al Cau de la Marmota, en què podran fer diferents activitats com tir amb arc, taller de contes, taller de maquillatge, ninots de neu, o fent sortides amb raquetes de neu.
 

Entre els seus plats forts es troba l’Hotel de Vall de Núria, que es troba envoltat de cims de gairebé 3.000 m d’alçada, en un paratge privilegiat al bell mig dels Pirineus. La seva situació única brinda una panoràmica espectacular, des d’on es pot admirar la natura més pura i increïble de la Vall de Núria.