Subscriu-te a la newsletter

Arriba la primera edició de La Sentinelle

Arriba la primera edició de La Sentinelle

Publicat el 24/03/2017 - 11:00

El proper 1 d'abril es celebrarà la Sentinelle, un esdeveniment diferent que en la seva primera edició es durà a terme a Gavarnie, comuna pertanyent a Gavarnie Gèdre, als Pirineus francesos i molt a prop de la frontera amb Espanya.

Aquesta serà la primera edició amb un innovador format i la particularitat que els cronòmetres no es posen en marxa.

Bruno Compagnet (cofundador de Black Crows) i Minna Riihimaki amb el suport de GORE-TEX ® són els fundadors d'aquesta aventura, en la que s'acumulen més de 2.000 m de desnivell positiu, sobre esquís d'almenys 100 mm de patí.

La Santinelle reunirà esquiadors de muntanya de diferents racons del món, amb l'objectiu de viure l'experiència i el vincle que els uneix per aquest esport. Tal com explica Bruno Compagnet: "No és una competició d'esquí de muntanya. La idea és reunir-se per compartir els valors d'una mateixa passió. A més de gaudir de l'esforç i l'aventura, també compartim el coneixement per la muntanya, la neu i la topografia ".
La ruta es dibuixa al voltant del Gavarnie, classificada en 1997 com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco.

Pel que fa a les normes i requisits per participar-hi, Bruno ens explica:
"Per tal de viure més de prop l'esperit lliure d'aquest esport, els esquís han de ser d'almenys 100 mm de patí. Els vestits d'esquí d'alpinisme no estan permesos. Per contra, es recomana portar camises de tela escocesa, suéteres de llana i ulleres de mirall vintage ".

La cursa no estarà senyalitzada, però sí que inclourà un tram on reposar forces i relaxar-se.

A curt / mitjà termini, la idea és exportar l'aventura de la Sentinelle a diferents zones muntanyoses d'Europa, i portar-la a terme una o dues edicions per temporada.

Si estàs interessat en participar en l'edició de 2017, recorda que tens pocs dies per inscriure't!

Més informació sobre la cursa al Facebook i correu electrònic de la Sentinelle: lasentinelle@backofbeyond.ski

Sentinelle.jpg