Subscriu-te a la newsletter

Cinc etapes de La Pirena al Pirineu de Lleida

Cinc etapes de La Pirena al Pirineu de Lleida

El Pirineu de Lleida acollirà cinc etapes de Pirena 2011, que es disputarà del 22 de gener al 5 de febrer. Un total de 42 equips de 9 països participaran a la gran ruta blanca dels Pirineus.

La Pirena passarà per les comarques de muntanya de Lleida entre el 26 i el 30 de gener i que, sens dubte, comportarà un nou impuls per al sector turístic i una promoció per a les nostres terres.

Pirena, la travessa amb trineu i gossos de referència del sud d’Europa, arriba a la seva 21a edició carregada de novetats i fidel a l'esperit d’esportivitat, el respecte en la relació home-gos, la defensa del medi ambient i la promoció turística dels Pirineus. Durant quinze dies i quinze nits una gran família de 200 esportistes i membres de l’organització i gairebé 300 gossos, seguits en directe per unes 50.000 persones, travessaran la serralada més important del sud d’Europa passant per bells paratges naturals del Pirineu aragonès, català, francès i andorrà.

 

El 16 de gener a Barcelona
El 16 de gener la platja de la Nova Icària de Barcelona acollirà un acte de promoció de Pirena. La travessia començarà el 22 de gener a Saragossa, amb la presentació oficial dels equips i el control veterinari dels gossos. La Pirena Advance 2011 finalitzarà el 5 de febrer a l’estació d’esquí de la Molina (la Cerdanya).

Enguany hi participaran 42 equips, 31 seran trineus –dels quals 5 amb gossos nòrdics– i 11 skijorers (esquí de fons amb gossos). Pel que fa a les nacionalitats, hi haurà 19 participants espanyols, 9 alemanys, 5 suïssos, 4 txecs i un representant polonès, un holandès, un finlandès, un francès i un eslovac.

 

Del 26 al 30 de gener al Pirineu lleidatà
El Pirineu de Lleida serà escenari de cinc de les catorze etapes de la Pirena Advance 2011 i dels 313 quilòmetres cronometrats de la prova, 115 passaran per territori lleidatà. El complex hivernal aranès de Baqueira Beret acollirà el 26 de gener una etapa al matí de 16 km i, a la tarda, a partir de les 17.30 hores, se celebrarà la mítica etapa nocturna de 17 km Beret-Montgarri.

L'endemà hi haurà l’etapa més llarga i una de les més espectaculars de tota la Pirena: Pla de Beret-Bonabé-Pla de Beret, de 44 quilòmetres. Després d’una jornada de descans per recuperar forces, els trineus envairan l’estació d’esquí de Gran Pallars Port-Ainé el cap de setmana del 29 i el 30 de gener en dues etapes de 19 quilòmetres cadascuna.

Les quatre jornades de competició més la de descans tindran un fort impacte per a l’economia del sector turístic en general, i per a l’hostaleria en particular, del Pirineu lleidatà, ja que a la caravana formada pels esportistes i l’organització cal sumar-hi el nombrós públic que no es voldrà perdre un dels millors espectacles que es poden veure.

Una de les novetats d’aquesta edició és la posada en marxa d’una nova pàgina web (www.pirena.com) per seguir el dia a dia de la cursa (itinerari, resultats, fotografies, notícies, consells per tenir cura dels gossos, etc.). A més, la ruta blanca dels Pirineus ha obert perfils propis a les xarxes socials Facebook i Twitter.

Més informació:
Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Tel.: 902 10 11 10
Web: www.lleidatur.com

Pirena
Tel.: 93 540 39 56
Web: www.pirena.com

Pirena.jpg