Subscriu-te a la newsletter

Edurne Pasaban esquia amb Atomic

Edurne Pasaban esquia amb Atomic

Una altra atleta d'elit s'ha convertit en ambaixadora d'Atomic: Edurne Pasaban. L'alpinista professional de Tolosa (Guipúscoa) és una gran amant de l'esquí alpí i l'esquí de muntanya, i per a ambdues modalitats compta amb el millor material d'Atomic.

Edurne, que és una veritable enamorada de l'esquí, confessa que els dos esquís que porta "tenen un comportament perfecte", tant els all mountain com els de muntanya.

A l'espera de nous reptes professionals i noves apassionants aventures, Edurne Pasaban (1973.08.01) aprofita l'hivern per a practicar un dels seus esports preferits. Ella que és coneguda sobretot per les seves reeixides ascensions, resulta que també és una gran amant de l'esquí, i que aprofita la més mínima oportunitat per calçar els esquís de pista o els de muntanya i gaudir de la neu. Una passió que no és nova, sinó que neix en la seva infància. "Porto esquiant des dels dotze anys, sobretot al principi esquiava molt en Astún i Formigal. Després vaig estar força temps esquiant també a Luz-Ardiden, i últimament esquio moltíssim a l'estació de Baqueira Beret, on em trobo molt a gust, ja que és un centre hivernal que m'encanta".
 

"Els meus millors records sempre tenen a veure amb l'esquí"
Edurne és una apassionada de la natura. Li agrada viure-la i gaudir-la, i l'esquí li permet assaborir d'una manera diferent. "Per a mi, diu Edurne, el millor de l'esquí és que es pot practicar en família, amb els amics, i que estàs en la naturalesa. De fet, els millors records que tinc sempre tenen a veure amb l'esquí. I jo he esquiat molt, i les sensacions que transmet l'esquí són úniques". I ha esquiat Tanti per pista com fora d'ella, doncs una modalitat que li agrada i molt és l'esquí de muntanya, encara que el millor d'ambdues pràctiques "és que et permeten viure la muntanya d'una manera diferent".


"Els Affinity Storm són perfectes i m'encanta la seva polivalència"
Per viure la neu com a ella li agrada, Atomic li ha cedit dos models de la pròxima col.lecció, la de la temporada 2011-2012. Uns esquí all mountain de noia, el model Affinity Storm, i els de muntanya Freedream, així com les botes Hawx 120. Una equipació de primera per a una esportista de primera. A aquestes alçades de la temporada, Edurne-que surt a esquiar unes tres o quatre vegades per setmana sempre que pot-només ha pogut provar els Affinity i la bóta Hawx, i està encantada: "els esquís per a mi tenen un comportament perfecte. El que més m'agrada és la seva polivalència, ja que són uns esquís mixtes genials per esquiar dins i fora de les pistes, i la bota Hawx 120 em sembla genial, tant per la seva estètica com per les seves prestacions. Crec que he encertat amb el material".

 

"Els esquí de muntanya que tinc, els Free Dream, són genials"
Complert el primer propòsit, Edurne es moria de ganes de provar els esquís de muntanya, un esport que li apassiona. Després de les últimes neus caigudes, Edurne ha pogut estrenar i als esquís Free Dream de la línia touriung del proper catàleg d'esquí de muntanya d'Atomic. I, després de calçar-se, aquestes són les seves paraules: "ha estat un gust, i la neu estava genial", i afegia, "els esquís són molt lleugers, i penso que la seva qualitat més destacada, sense ser una experta en el tema, és com s'agafen sent el lleugers que són. Són amples i aquesta amplada els dota de molta estabilitat. Els Free Dream sumen dues coses. La lleugeresa que tenen per entrenar i el gaudi que et donen a les baixades, ja que s'assimilen bastant a uns esquís de pista, per la qual he de dir que els Free Dream són genials".

Edurne Pasaban ha pres part en alguna prova popular, però, com ella mateixa diu, "per poder practicar bé l'esquí de muntanya cal ficar-li moltes més hores que a l'esquí de pista. Porto fent esquí de muntanya des dels 18 anys, i és una cosa única, i jo també ho utilitzo perquè, a part de divertir-me, em serveix d'entrenament, ja que part de la meva preparació física la baso en ell, gràcies a la gran càrrega aeròbica que s'exercita".

L'alpinista basca confessa que l'esquí de muntanya li anirà com anell al dit per afrontar el seu proper repte esportiu amb plenes garanties: l'ascensió de l'Everest sense oxigen. Dels 14 vuitmils que ha completat, només n'hi ha un en què hagi necessitat l'ajuda externa de l'oxigen, l'Everest, coronat el 2001. Edurne té una espina clavada, i afirma que aquest serà el seu pròxim repte: coronar el sostre del món sense l'aportació extra de l'oxigen.

www.edurnepasaban.com

Foto: Victor Castellón, sales manager d'Atomic, fa entrega a Edurne Pasaban dels seus esquís a la seu d'Amer Sports Spain.

EDURNE1.jpg