Subscriu-te a la newsletter

Els equips espanyols de HP, BA i SBS que participaran en els Mundials ultimen la seva preparació a La Molina

Els equips espanyols de HP, BA i SBS que participaran en els Mundials ultimen la seva preparació a La Molina

Els diferents equips espanyols de la RFEDI que prendran part en el Mundial de Snowboard la Molina 2011 ultimen la seva posada a punt per a l'esdeveniment, que s'inaugurarà en menys d'una setmana al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Mentre els integrants del grup de Snowboard cros (SBX) ho fan competint a l'estació francesa de Puy Saint Vincent, els homes del Half Pipe (HP) acaben el diumenge 9 de gener el seu treball a la Molina, coincidint amb l'arribada dels de Big Air (BA) i Slopestyle (SBS) a l'estació de la Cerdanya. Aquests també s'entrenaran a les mateixes instal·lacions que acolliran la competició mundialista.

 

L'equip de half pipe
L'equip masculí de Half Pipe (HP), format pels germans Rubén i Isaac Vergés i el joveníssim (17 anys) Oriol Fargas, s'han entrenat des del dia 3 de gener a la mateixa instal·lació que acollirà les proves del Mundial. Acompanyats de dos dels tècnics de la RFEDI, Daniel Fernández i Juan Manuel Seth Aranda, tot ha transcorregut segons les previsions i amb un plus de motivació per tractar-se d'un Mundial a Espanya.
 
"Volem agrair a la Molina les facilitats que ens ha donat per entrenar de la millor manera possible. Ens van obrir el pipe per a nosaltres sols i hem disposat de tot el necessari ", explicava Fernández. Amb l'arribada aquest diumenge dels oficials de la FIS per fer-se càrrec de la instal·lació, aquesta quedarà tancada per tal d'adequar-la per al Mundial. A partir d'ara, els riders entrenaran bàsicament el pla físic i descansaran abans de desplaçar-se el dia 13 a Barcelona, on l'endemà començaran els entrenaments dels Mundials al Palau Sant Jordi i on, ja el 15 de gener, se celebrarà la inauguració i la disputa de la prova de Big Air (BA).

Precisament un dels quatre de l'equip de HP, Isaac Vergés, també participarà en ella. De fet, Isaac serà l'esportista espanyol més pluriempleat dels espanyols seleccionats, ja que atendrà en tres disciplines diferents: Half Pipe, Big Air i Slopestyle. Els altres tres competiran en la seva especialitat, el Half Pipe.
 
"Isaac és un fora de sèrie, hi ha pocs com ell capaços de sobresortir en tantes competicions", indica Daniel Fernández. "Confiem que tant ell com els altres nois brillin en aquests Mundials a casa. ¿Objectius? No oblidem que a La Molina estaran els millors especialistes del món, competidors de molt alt nivell. Per això, passar rondes i ficar-se en semifinals seria un gran èxit per a ells".

 

Primers Mundials per Oriol Fargas
Si els germans Vergés tenen ja prou experiència internacional, per Oriol Fargas aquests seran els seus primers Mundials, quasi sense experiència internacional a la Copa del Món. L'any passat, precisament a la Molina, va tenir ocasió de competir aprofitant les places d'invitació que concedeix la FIS (cal tenir en compte que només poden participar dos esportistes per país, places que llavors van ocupar els Vergés). "Oriol té 17 anys, però té un potencial enorme", afirma Fernández. "Esperem que aquesta experiència li serveixi de molt per a destacar entre les estrelles del circuit. El futur és seu ".
 
"Tots els nois estan en plena forma i molt motivats per competir a la Molina, davant els seus familiars i amics", conclou Fernández. "Estan especialment il·lusionats i tenen moltes ganes de fer-ho bé".
 
I si els de Half Pipe deixen les instal.lacions de la Molina, els que aquest cap de setmana sí han pogut gaudir encara d'elles han estat els nois del Big Air (BA) i del Slopestyle (SBS) sota el comandament de Gerard Freixes. L'ampli grup ha tingut dues jornades senceres per entrenar a l'estació de la Cerdanya, amb cobertura mediàtica per part de TVE i TV3, que tenen els drets de l'esdeveniment. En ambdós casos, l'equip és, de fet, un quartet. El de BA, que obrirà els Mundials el dia 15 de gener a Barcelona, està format per Carles Torner, Carlos Manich, Josep Castellet i Isaac Vergés. En el de SBS es repeteixen tres protagonistes (Torner, Manich i Vergés), amb Miguel Moreno entrant per Castellet per tancar l'altre quartet. Aquests riders han estat entrenant les últimes setmanes en diferents instal.lacions de la Cerdanya i aquest cap de setmana ultimaven alguns trucs al park de La Molina.
 
Finalment, la selecció espanyola de Snowboard Cross (SBX) comptarà amb el major nombre dels nostres competidors, en concret de cinc. Es tracta d'Anna Amor, Laro Herrero, Lucas Sáez, Regino Hernández i Lucas Eguibar. Els integrants d'aquest equip han estat competint fins avui a l'estació francesa de Puy Saint Vincent.

Foto: en imatge, Carles Manich, Josep Castellet, Isaac i Ruben Vergés, i Oriol Fargas. Foto: Vicky Volpini-Fotoneu

www.lamolina.cat

110107_EquipoHP_RFEDI_LM.jpg