Subscriu-te a la newsletter

Els tecnificats Anna Díaz Prieto, Miren Miquel, Aingeru Garay, Marc Tabernero i Albert Ortega protagonistes als podis dels Campionats d'Espanya Juvenils

Els tecnificats Anna Díaz Prieto, Miren Miquel, Aingeru Garay, Marc Tabernero i Albert Ortega protagonistes als podis dels Campionats d'Espanya Juvenils

Publicat el 21/03/2016 - 14:03

El cap de setmana del 19 i 20 de març La Molina va rebre el 35è Derby Internacional de Ciutadans FIS-CIT, Campionat d'Espanya Juvenils U18 - U21 i puntuable per a Copa Espanya CIT i per a la 33a Lliga Catalana Absoluta, Juvenil i Ciutadana de la disciplina.

Un any més, l’estació va ser seu d’aquesta tradicional cursa internacional d’esquí i una de les proves més antigues del calendari europeu per  a aquesta categoria.

Aquest Derby va constar d’un gegant i d’un eslàlom masculí i femení a la pista Roc Blanc. Les proves van estar organitzades per la Real Federación de Deportes de Invierno (RFEDI), la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), La Molina Club d'Esports i la mateixa estació de La Molina.
 
Júlia Bargalló i Nuria Pau pugen al primer podi d'aquest Derby
Hi van participar corredors catalans i també de diferents països europeus, encapçalats per andorrans i francesos. En el gegant femení la catalana Nuria Pau (1:33.68) es va dur el primer podi d'aquesta prestiguiosa cursa internacional, seguida de les també atletes catalanes Júlia Bargalló (1:34.16) i Anna Díaz-Prieto (1:34.91), corredora de la tecnificació de la FCEH. En el podi masculí es va proclamar campió l'andorrà Xavier Salvadores, seguit del tecnificat català Aingeru Garay (1:33.56) i Joaquim Salarich (1:33.67). Pel que fa a l'eslàlom les catalanes Júlia Bargalló, Nuria Pau i Miren Miquel, també esportista del grup de tecnificació de la FCEH, es van dur el podi per aquest ordre.
 
Els corredors tecnificats Miren Miquel i Aingeru Garay Campions d'Espanya
Aquest 35è Derby Internacional va ser alhora Campionat d'Espanya Juvenil per a les categories U18 i U21. En la disciplina de gegant U18 la corredora catalana Anna Oller i el català Aingeru Garay es van proclamar Campions d'Espanya, seguits dels també corredors de la FCEH Miren Miquel i Albert Ortega com a subcampions. El bronze va ser per al corredors catalans Albert Ortega i Irati Belio. En la categoria U21 Júlia Bargalló i Marc Tabernero es van proclamar Campions d'Espanya mentre que Anna Díaz- Prieto i Ibai Linacisoro van ser els subcampions. El tercer lloc en U21 va ser per Anna Esteve i Ricard Ortega. Finalment, en la disciplina d'Eslàlom la corredora catalana Miren Miquel es va proclamar Campiona d'Espanya en U18, seguida de Anna Oller i Alba Forné. En U21 la campiona estatal va ser Júlia Bargalló.
A continuació, la relació de podis d'aquest Campionat d'Espanya Juvenils d'esquí alpí.
 
Podis Campionat d'Espanya Juvenils U18 - U21

Gegant Dones U21
1. Júlia Bargalló
2. Anna Díaz - Prieto
3. Anna Esteve

Gegant Dones U18
1. Anna Oller
2. Miren Miquel
3. Irati Belio
 
Gegant Homes U21
1. Marc Tabernero
2. Ibai Linacisoro
3. Ricard Ortega

Gegant Homes U18
1. Aingeru Garay
2. Albert Ortega
3. Enric Parellada
 
Eslàlom Dones U21
1. Júlia Bargalló
 
Eslàlom Dones U18
1. Miren Miquel
2. Anna Oller
3. Alba Forné

 

Jana Suau (granuec) 1a i Arianna Vilar(MLCE) 3a clasificada.jpg