Subscriu-te a la newsletter

Entrevista Sarek Ziach, Nordica

Entrevista Sarek Ziach, Nordica

A l’inici de cada temporada les principals marques del sector fan un seguit de clínics amb les seves botigues per acostar-los les novetats i explicar-los tot el que faci falta. Nordica no és una excepció i ens vàrem desplaçar fins el Barcelona Moda Center per viure en directe el clínic de i parlar amb Darek Ziach.

Què fem aquí?
Estem fent un clínic. Aquesta és una bona data per mentalitzar-nos que l’hivern està aquí. Esperem que aquest sigui un any de grans nevades. Crec que l’ambient és bo dins del sector. Si neva d’hora, la temporada serà bona.

Quants clínics portes ja?
Jo em dedico a fer clínics més grans aquí a Catalunya, i després cada representant fa clínics a la seva zona, i després jo faig clínics per a les grans superfícies comercials. Avui el que volem és que els assistents (més de vint botigues de la província de Barcelona) sàpiguen que és el que fa la marca, quines novetats hi ha, cap a on van els trets i les tendències.

Aquests clínics són molt importants, oi?
Sí, però no només per a nosaltres, també per a la resta de marques de l’esquí i per a totes les que vénen material esportiu, per transmetre la millor informació als client,s sobretot avui dia, quan els clients a vegades tenen gairebé més informació que nosaltres gràcies a Internet. El que no podem permetre és que ens sorprenguin i sàpiguen més que nosaltres.

Els venedors, estan ben formats?
Crec que la majoria sí, però encara falta que la gent confiï que aquests clínics són realment una arma molt bona pel seu propi negoci. El clínic d’avui no és per fer publicitat, ja que tot el que tenim aquí ja està venut. Avui no ec entro en aspectes tècnics, si no en fer-los veure per a quin públic és cada producte. La indústria canvia, i per sort, la nostra marca innova molt, i això s’ha d’explicar. Intentem que entenguin la nostra col.lecció i la puguin transmetre al client.

I a la botiga, l’exposició dels productes Nordica, és la desitjada?
Home, cada botiguer destina als esquís l’espai que considera oportú, però el que si penso és que les xerrades com avui ens serveixen per conèixer què opinen els venedors dels nostres productes, així podem anar millorant el nostre producte i donar al fabricant, als nostres caps, els imputs de la gent, ja que són els propietaris de les botigues els que parlen amb el client final, que és el més exigent.

Les vostres botigues, ho són fidels?
Penso que sí, els que són de Nordica són bastant fidels. Nordica va en una direcció molt correcte i nosaltres intentem transmetre la passió per l’esquí, que hi ha molta inversió darrera de Nordica, que tenim fàbriques pròpies per fabricar els nostres productes amb la nostra tecnologia.

Així, doncs, creus que Nordica és una marca que entra bé a les botigues d’esquí?
Sí. Avui dia sabem que no és fàcil entrar a una botiga. Pels clients que treballen Nordica el seu segell out és molt bo. Funcionem bé a nivell de competició alpina, com es va veure als passats Jocs Olímpics, i a nivell d’estil lliure. Que un esquiador com TJ Schiller s’interessi per Nordica ja ho diu tot.

www.nordica.com

Darek, 14 de desembre