Subscriu-te a la newsletter

Espectacular i màgic final d'ElDorado Freeride a Boí Taüll

Espectacular i màgic final d'ElDorado Freeride a Boí Taüll

Publicat el 15/03/2017 - 14:04

Aquest cap de setmana de l'11 i 12 de març, la competició ELDORADO FREERIDE JUNIOR TOUR s'ha traslladat a l'estació catalana de Boí Taüll. L'estació i concreta-me’n Martí Rafel Director de NOZAR RESORTS han acollit l'esdeveniment amb molta il·lusió ja que es tractava de la final del tour. És per això que ha resultat ser un èxit rotund gràcies tant a l'estació, com a l'organització de EDF com als riders que han vingut.

La competició es va avançar a dissabte dia 11 ja que pel diumenge s'esperava l'entrada d'un front de nord que deixaria precipitacions. Per tant, el dissabte un total de 32 riders espanyols i andorrans van poder gaudir d'aquesta gran final en la cara anomenada Pas de Llevata. Una cara de competició tècnica en la part alta i amb bones roques a la part mitjana i una gran pala final. Es va haver de endarrerir unes hores la competició a causa de l'estat de la neu ja que a primera hora presentava una neu dura en tot el sector, però passades un parell d'hores els riders van poder esquiar una neu primavera en un estat perfecte.

Abel Moga (ESP) va obtenir la primera posició en la categoria d'esquí masculí després d'una línia fluida i amb salts espectaculars “Com que han endarrerit la competició, la neu al final estava primavera però molt juganera, com a Cerler. Per mi el freeride és una forma de vida. Aixecar-te el dia que ha nevat i veure-ho tot blanc no ho canvio per res del món. Pujar dalt a pistes i que estigui tot tancat, tothom marxant a casa i nosaltres allà pillant polseta com a campions!” segons les paraules de Abel Moga. Darrere seu van acabar Pol Tellosa (ESP) en segona posició i Joan Aracil (AND) tercer en el podi.

En esquí femení Iciar Murrieta (ESP) va acabar en primera posició després d'una espectacular baixada amb la qual va aconseguir 57,7 punts seguida per Naila Vidal (AND) i Alexandra Rufin (ESP). “ElDorado és diferent, és més familiar. Ens coneixem tots els riders, tenim molt bona amistat entre nosaltres i gaudim. És com fer una cursa entre amics, i més que competitiva és gaudir amb els altres” - Ruth Frutos (ESP), quarta classificada.

I en la categoria de snowboard, el jove Lucas Muñoz (ESP) va aconseguir pujar al més alt del podi seguit per Alba Terés (ESP) i Oriol Filella (ESP). “És una experiència que jo crec que mai oblidaré, la primera competició de freeride. Coneixes a molta gent i això està molt bé!” comentava l’Oriol.

Quina nit la de aquell dia.
Però encara quedava la gran sorpresa del cap de setmana. Finalitzat el dia d’esquí i amb l’estació ja tancada, tots els riders, entrenadors i familiars ens vam desplaçar en una obertura especial i única per l’esdeveniment fins el Pla de la Carlina. Fou màgic veure com un sense fi de acciones por part dels participants s’anaven succeint. Uns realitzant salts mortals en un “quicker”, les algunes noies enfilades en el retorn del telecadira fent balls al ritme de la música improvisada amb l’atenta mirada dels que descansaven veient una fabulosa posta de sol.

Al capvespre, fou el moment de pujar amb el remuntador per a situar-nos en el punto mes alt de l’estació. El cim del Puig Falcó (2751Mt) ens esperava per mostrar-nos la part mes idíl·lica de la nit. Las fabuloses vistes que ofereix el cim son immillorables i per a immortalitzar tal moment, fotografies i “selfies” es repetien tot esperant la sortida de la lluna plena. I no va fallar!

Ja amb la lluna alta va ser el moment de realitzar la esquiada nocturna baixant des del cim amb frontals fins el restaurant del Pla de la Carlina tota il·luminada amb entorxes i oferint una imatge extraordinària des de la llunyania, allí, ens esperava un fabulós sopar. Entre plats s’explicaven les vivències i experiències que cada un dels riders participants han tingut al llarg del circuit. Tot amenitzat amb música i els vídeos de cada una de las edicions per a veure les seves línees i a l’espera de realitzar el repartiment de premis dels guanyadors absoluts del circuit ELDORADO FREERIDE JUNIOR TOUR.

Aquets son els guanyadors absoluts del primer circuit freeride dels Pirineus.
Esquí masculí:

1. Abel Moga (ESP) –1398pts
2. Joan Aracil (AND) –1013pts
3. Pol Tellosa (ESP) –994pts
Esquí femení:
1. Ruth Frutos (ESP) –1510pts
2. Naila Vidal (AND) –1265pts
3. Alexandra Rufin (ESP) –880pts
Snowboard masculí:
1. Oriol Filella (ESP) –1330pts
2. Lucas Muñoz (ESP) –1105pts
3. Guilhem Berini (ESP) –935pts
Snowboard femení:
1. Alba Terés (ESP) –1345pts

Eldorado1.jpg