Subscriu-te a la newsletter

Grandvalira recomana ajustar la tècnica d’esquí a la neu primavera

Grandvalira recomana ajustar la tècnica d’esquí a la neu primavera

Publicat el 21/03/2012 - 14:12

Els monitors Top Class de l’Escola d’Esquí de Grandvalira  aconsellen ajustar la tècnica a la neu primavera i mantenir un bon estat de forma, en un cap de setmana en el que el domini andorrà manté el 100% de les pistes obertes; és a dir, 190 km esquiables.
 
A mida que s’acosta el final de temporada, la neu de les pistes es transforma i els esquiadors han de tenir en compte un seguit de recomanacions tècniques per gaudir al màxim de la jornada d’esquí d’una forma efectiva i segura.
 
Des de l’Escola d’Esquí de Grandvalira recorden la importància d’ajustar la tècnica d’esquí a la neu primavera i incideixen en la importància de mantenir un estat de forma adequat a unes condicions de l’entorn més exigents, així com d’efectuar un escalfament previ a les primeres baixades del dia.
 
Els responsables de l’escola Xavier Salinas i Miquel Casals recorden, a més a més, que és essencial encerar bé els esquís per millorar el lliscament sobre el terreny nevat i donen a conèixer les pautes tècniques que els monitors Top Class del domini indiquen als seus alumnes en aquesta època de l’any i en funció dels diferents tipus de neu primavera:
 
Neu dura: Condició que acostuma a presentar la neu a primera hora del matí un dia de primavera. Requereix un esquí dinàmic en posició neutra amb presa de cantell ferm. Es recomana gir de radi mitjà, dinàmic i amb canvis ràpids en la presa de cantells i pressió dosificada per augmentar el grip.
 
Neu amb lleugera transformació: Es dóna a mida que avança la jornada i pugen les temperatures. És una neu més senzilla, que facilita molt el derrapatge i la presa de cantells. Els monitors de Grandvalira consideren que és el moment més adequat per realitzar tot tipus de girs, gràcies a la seguretat que aporta un lliscament més lent. Amb aquest tipus de neu, l’Escola d’Esquí de Grandvalira recomana la pràctica de presa de cantells en nivells intermedis.
 
Neu transformada: Durant les hores centrals del dia, quan les temperatures són més elevades. La neu és més pesada i s’aconsella treballar l’amortiment per tal d’alleugerir i poder suavitzar la manera com pivoten els esquís amb l’objectiu de controlar la velocitat i la trajectòria. Xavier Salinas i Miquel Casals, directors de l’Escola d’Esquí i Snowboard de Grandvalira, especifiquen que cal un bon equilibri per compensar el menor lliscament que provoca l’estat més humit de la neu i especifiquen que “no cal una presa de cantells ferma, sinó que hem d’aconseguir el màxim lliscament buscant un assentament dels esquís més pla sobre la neu”.

 
La importància de la forma física
Els visitants de Grandvalira tindran la possibilitat a partir d’ara de practicar l’esquí amb temperatures més agradables, però els directors de l’Escola d’Esquí de Grandvalira alerten que no s’ha d’oblidar la preparació física. “La neu primavera és més exigent, el que requereix una forma adequada que s’ha de mantenir durant la setmana per arribar preparat al cap de setmana i aprofitar al màxim la jornada”, explica Salinas.
 
“Per a aquells esquiadors amb un nivell mitjà o alt, el nostre consell és que realitzin almenys dues sessions d’entrenament en el seu centre fitness que combinin la resistència aeròbica amb la força, concentrada principalment en el tren inferior del cos. Les classes dirigides de ciclisme indoor o  step, juntament amb la tonificació muscular o el Pilates, serien una bona manera de posar-se a punt per afrontar el darrer tram de la temporada”, afegeix.
 
Igualment, és important realitzar un bon escalfament just abans del primer descens, ja amb la roba d’esquí i fins i tot amb els esquís posats, un cop s’arriba a la part alta del telecadira. Aquests consisteixen sobretot en estiraments musculars d’abductors, abductors i quàdriceps.
 

100 pistes obertes i l’oferta de neu més extensa dels Pirineus
Bon temps, moltes opcions de lleure i garantia de neu en la superfície esquiable més gran dels Pirineus. Aquest és el resum de les previsions per al cap de setmana a  Grandvalira, que comptarà amb 100 pistes obertes i 64 remuntadors operatius. En total, el domini oferirà 190 km d’extensió per a la pràctica dels esports d’hivern. Les cotes varien dels 80 als 120 centímetres amb neu primavera i la previsió meteorològica per a finals de setmana ve marcada pel predomini del sol.
 
La baixada de temperatures dels últims dies i les nevades febles de principis de setmana, que han deixat uns 5 cm de neu nova i han permès activar la xarxa d’innivació, asseguren als esquiadors unes magnífiques condicions.
 

CALENDARI D’ESDEVENIMENTS
Total Fight Masters of Freestyle – (Snowpark Grandvalira- El Tarter) – Del 22 al 24 de març
Una de les cites del Freestyle més importants a nivell europeu. Els millors riders d’Snowboard del panorama internacional lluitaran pel títol, així com pels importants punts en joc i els premis en metàl·lic aquest cap de setmana en un escenari amb categoria 4 estrelles del circuit TTR. Divendres a partir de les 9:30 hores tindrà lloc la fase classificatòria per a la Total Fight de dissabte. El públic assistent podrà gaudir de la festa, els regals i el més pur ambient freestyle.
 

Ice Lounge Party  – Iglú Hotel – (Grandvalira-Grau Roig) – 24 de març
Sessió DJ a la terrassa de l’Iglú Hotel Grandvalira. De 13 a 18 hores.
 

Final Interclubs CANM  – (Grandvalira- Pas de la Casa) – 24 i 25 de març
Categoria GL i GS. A partir de les 10 hores
 

Cursa Medineu – Pista Esparver (Grandvalira- El Tarter) – 24 de març
Cursa d’esquí que forma part dels Medijocs organitzats pel Col·legi de Metges de Barcelona. A partir de les 10 hores.
 

Cursa Social Avet Club – Pista Esparver (Grandvalira- El Tarter) – 25 de març
A partir de les 10 hores.

Foto: Bona presa dels cantells
 
www.grandvalira.com

bona presa cantons-grip.jpg