Subscriu-te a la newsletter

L'aerport de Lleida-Alguaire inicia la temporada d'hivern

L'aerport de Lleida-Alguaire inicia la temporada d'hivern

Publicat el 29/12/2016 - 12:53

La companyia britànica Neilson té previst estrenar la temporada a l’Aeroport de Lleida-Alguaire el dilluns 2 de gener de 2017 (els dies 21 i 28 de desembre va haver de desviar els vols a Reus a causa de la intensa boira), amb l’arribada de tres vols ­–dos de Thomas Cook i un de Germania­– procedents del Regne Unit. Ho farà en dilluns per no coincidir amb el dia de Cap d’Any, que cau en diumenge, dia que habitualment operen aquests vols.

El turoperador transporta per sisè any consecutiu esquiadors al Pirineu des de Londres (Gatwick), amb 2 vols setmanals, i Manchester i Birmingham, amb un vol setmanal. En total, connectarà la Gran Bretanya i Lleida durant 17 setmanes, amb tres avions que, en conjunt, tenen capacitat per a 680 places. Excepcionalment, aquest any hi haurà dos vols més el febrer amb origen a Manchester per donar resposta a la demanda existent.

La campanya d’hivern de l’Aeroport de Lleida-Alguaire es completarà a escala internacional amb vols de l’aerolínia israeliana Arkia, que enllaçarà per tercer any consecutiu Tel Aviv i Lleida durant 11 setmanes, des del 13 de gener al 24 de març. Els trajectes tenen lloc els divendres, amb avions amb una capacitat de 120 places.

A més, la companyia Air Nostrum té dos vols setmanals des de Lleida a Palma de Mallorca i dos més des de Palma de Mallorca a Lleida els divendres i els diumenges durant tot l’any. Les aeronaus poden transportar fins a 88 viatgers.

Per tal de millorar el servei als passatgers durant la temporada d’hivern, l’aeroport ha augmentat en 100 el nombre de seients a la sala d’embarcament, a la zona d’arribades s’han habilitat 6 lavabos més i un espai per desar els carretons d’aeroport i s’han col·locat més màquines expenedores de menjar i beure tant a la sala d’embarcament com a arribades.

La campanya d’hivern anterior, Arkia va traslladar més de 2.000 turistes i Neilson, 11.500 clients. Les dues companyies van sumar la temporada passada fins a 24.919 passatgers (entre els trajectes d’anada i tornada). Per a aquest any s’han programat 208 operacions (anada i tornada) dutes a terme per les tres companyies i es preveu que enguany les xifres de passatgers seran similars a les de l’any anterior.

Una de les ofertes d’esquí més importants de l’Estat
El conjunt de les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida ofereixen per a aquesta temporada 2016/2017 un total de 492,90 km, entre alpí i nòrdic, distribuïts en un total de 242 pistes, 94 km de circuits de raquetes i més de 4.200 hectàrees esquiables, que situen el Pirineu de Lleida com una de les ofertes d’esquí i d’activitats complementàries a la neu més importants del conjunt de l’Estat espanyol com també a escala internacional. Els complexos hivernals tenen una capacitat per transportar 112.204 viatgers/hora, un 1,5% més que la temporada anterior, per mitjà dels 79 remuntadors. També disposen de 1.382 canons d’innivació i ofereixen més de 800 monitors i més de 26.000 places d’allotjament turístic reglat a les proximitats de les diverses estacions, al marge de les segones residències.

De les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida, sis són d’esquí alpí (Baqueira Beret, Boí Taüll Resort, Espot Esquí, Port Ainé, Port del Comte i Tavascan) i set, de nòrdic (Aransa, Lles de Cerdanya, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa i Virós-Vallferrera). Tavascan i Baqueira Beret ofereixen les dues disciplines. A la gran oferta d'esquí alpí i nòrdic que proposen els 11 centres d'hivern cal afegir tot un ventall d’activitats ludicoesportives i d'après-ski que han motivat una àmplia oferta destinada a satisfer les necessitats de tots els públics i de totes les edats, gaudint d'uns paratges de somni. A més, els complexos hivernals proposen nombroses activitats relacionades amb el turisme familiar, que inclouen classes especials d’esquí per als més petits, parcs infantils a les pistes, parcs lúdics i d’aventura per a totes les edats o activitats de divulgació de l’espai natural de l’entorn de les estacions.

 

Més informació:

Aeroport de Lleida-Alguaire
Tel.  973 03 27 00                                 
Web: www.aeroportlleida.cat

noticia6.jpeg