Subscriu-te a la newsletter

Les disciplines de la FCEH

Les disciplines de la FCEH

Nou són les disciplines que s’agrupen sota el paraigua de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH). A grans trets, les podríem separar entre neu i gel, separació que només obeeix al medi sobre el qual es desenvolupen.

Les modalitatrs anirien de l'esquí alpí, sense cap mena de dubte, la reina de les disciplines, passant per l'esquí de fons, el patinatge, el cúrling o l'skeleton, per posar uns exemples.

Esquí Alpí

És la disciplina que té més llicències. El calendari de la FCEH alpí és també el més extens, i aplega totes les categories. Destaquen la 30a Lliga Catalana Absoluta, Juvenil i Challenge d’Esquí Alpí, la 30a Lliga Catalana Infantil, la Copa d’Espanya Infantil, l’exitosa Audi Quattro Cup d’Alevins I i Alevins II, la 18a Lliga Catalana Màster, i altres competicions, com els Campionats d’Espanya o les diferents proves FIS i de la Copa d’Europa que tenen lloc a les nostres estacions.

Esquí de fons

La màxima competició de l’esquí de fons a casa nostra és la Copa Catalana de l’especialitat, que aquest hivern arriba a la seva vuitena edició, i que abasta des de cadets fins a màsters. Tanmateix, aquest hivern es celebra la 3a Copa Nins, adreçada a les categories bacteri, pollet, benjamí, infantil I i infantil II.

Freeski

Les noves disciplines també ténen cabuda dins del calendari de la FCEH. El freeski compta amb el seu propi calendari de proves, la segona lliga catalana de freeski, que també compta amb la seva versió pels més menuts

Telemark

Cada cop són més els esquiadors que decideixen provar el telemark, és per aquesta raó que també tenen cabuda dins de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. Espot ha acollit diferents edicions de la Copa del Món i enguany al mes de març té lloc el Campionat del Món de l’especialitat.

Surf de Neu

A Catalunya el surf de neu té una gran importància, i en aquest sentit només cal parar atenció als esportistes catalans que formen part dels principals equips de la RFEDI. La FCEH compta amb una Lliga Catalana molt completa, en la que tenen cabuda totes les disciplines del surf de neu.

Trineu amb Gossos

Les diferents categories del múixing a casa nostra estan molt bé representades a l’agenda de la FCEH. La 22a Lliga Catalana de Trineu amb Gossos i Pulka Escandinava. contempla el Campionat de l’especialitat, amb la sempre atractiva Pirine 2013, tot i que no puntúa per a la Lliga.

Canicross

De l’octubre al març té lloc la 7a LLiga Catalana de Canicross, amb un total de vuit proves, i en la que destaca la Copa d’Espanya de l’especialitat que acull la localitat de Vallgorguina.


Hoquei gel

Aquesta temporada els dos equips catalans a la Lliga Top 6 són el FC Barcelona i el Club Gel Puigcerdà, després que l’Hoquei Gel Club Vielha es retirés de la competició al 2008. La temporada és llarga, i consta de la Lliga Regular, la Copa del Rei, la Copa Federació i la Copa Catalana.

Patinatge artístic

La Lliga Catalana de Patinatge Artístic sobre Gel arriba a la seva 22a edició. Comença al novembre i finalitza el proper mes de febrer. Destaquen el Campionat de Catalunya de Puigcerdà i el Trofeu Ciutat de Barcelona.

Cúrling

Després dels cursos d’iniciació al cúrling del passat mes de setembre, la 9a Lliga Catalana de Cúrling comença al novembre i s’allarga fins al febrer, en la que intervenen els diferents equips catalans: El Barcelona Cúrling Club, el Club Cúrling Igualada, el Club de Cúrling Sporting l’Olla…, així com els Campionats d’Espanya, que es celebran a Puigcerdà.

FOTO: Toni Grases / www.photoset.es

FOTOOBRIR.jpg