Subscriu-te a la newsletter

Les Pyrénées: Les cinc estacions de neu per a la Setmana Santa

Les Pyrénées: Les cinc estacions de neu per a la Setmana Santa

Publicat el 20/03/2017 - 13:10

És la rematada final. Aprofita aquesta Setmana Santa per esquiar en algunes de les millors pistes d’esquí d’Europa i per conèixer el costat franc dels Pirineus. És pràcticament la darrera esquiada de l’any, malgrat que alguns dominis com ara Cauterets (Alts Pirineus) allarguen la temporada fins al 23 d’abril.

Un total de nou estacions d’esquí de quatre regions franceses, oferiran les millors pistes i condicions de neu per treure suc a la darrera esquiada de la temporada (www.lespyrenees.net).

OBERTES FINS SETMANA SANTA

A la regió francesa dels Pirineus Atlàntics restaran obertes durant la Setmana Santa: Le Somport-Candanchu, La Pierre Saint-Martin i Gourette. Le Somport-Candanchu tancarà les pistes el 16 d’abril; mentre que La Pierrre Saint-Martin i Gourette ho faran un dia més tard, el 17 d’abril.

A la regió d’Alts Pirineus obriran els dominis de Barèges-La Mongie-Pic du Midi,  Grand Tourmalet, Piau-Engaly i Cauterets. Les primeres estacions que tancaran les seves pistes el pròxim 16 d’abril seran: Barèges-La Mongie-Pic du Midi i Grand Tourmalet. Un dia després, serà el torn de Piau-Engaly; mentre que Cauterets restarà oberta fins al 23 d’abril.

Esquiar a la regió de l’Alta Garona per Setmana Santa serà possible a Luchon-Superbagnères; mentre que als Pirineus Orientals es podrà gaudir de les pistes de Les Angles. Ambdues estacions tancaran els seus remuntadors coincidint amb el darrer dia de Setmana Santa, el 17 d’abril.

GOURETTE: BANYS DE NEU I SOMNIS EN UN IGLÚ

Banyar-se i somniar a l’aire lliure envoltat de neu és una de les experiències més increïbles que es poden viure a Gourette aquesta Setmana Santa. A més d’esquiar i recórrer el Parc Nacional de la Vall d’Ossau i Aubisque amb raquetes de neu; en el centre de l’estació pots submergir-te en un barril de fusta escalfat amb fusta de llenya, a 39o C, mentre prens un te o vi calent. A Mitja tarda toca fer una passejada amb raquetes de neu pel bosc de Braca. L’experiència finalitza amb un bany nòrdic i un sopar en el refugi, abans de passar la nit en un iglú. Despertar-se aquí és increïble: la llum tènue de la sortida del sol, el silenci de les muntanyes i el despertar dels animals que, sens dubte, s’aproparan a l’iglú. P.V.P: 95 €/persona (nit en iglú + material, passejada amb raquetes, sopar, esmorzar i accés al bany nòrdic o a la sauna.

Més informació: Oficina de Turisme de Laruns. Maison de la Vallée – 64440 Laruns. T.: +33 05 59 30 91 21 I www.ossau-resa.com I www.ossau-pyrenees.com I www.gourette.com

LA PIERRE SAINT-MARTIN: ELS TRES DARRERS DIES

El millor comiat és aquell que no deixa indiferent a ningú. Així és com acomiada la temporada La Pierre Saint-Martin, el domini situat entre la regió francesa de Béarn i els Pirineus catalans i espanyols. És un comiat que dura tres dies. Comença el dissabte, 15 d’abril amb la Ze Derby Snow Good; una cursa en què els participants es disfressen i recorren tota l’estació. L’endemà serà el torn de la Waterslide. Per participar-hi cal dur banyador, donat que cal travessar el waterslide amb la taula o els esquís. La temporada arriba a la seva fi el 17 d’abril, amb la 6a Cerimònia dels bastons. Una festa simbòlica en què els esquiadors retornen la muntanya als pastors. El moment de l’intercanvi de bastons i la cantata tradicional a l’estació fa que sigui un comiat inoblidable. P.V.P. Setmana Santa: A partir de 149 €/persona (4 dies d’esquí + 4 nits).

Més informació: Oficina de Turisme de La Pierre Saint-Martin. T.: +33 05 59 66 20 09 I +33 05 59 30 91 21 I www.lapierrestmartin.com/es

PIC DU MIDI I GRAND TOURMALET: A TOCAR DEL CEL

Aquesta Setmana Santa esquia en els més de 100 km de les mega-estacions de Gran Tourmalet Barèges/La Mongie i aprofita l’ocasió per pujar en telefèric al Pic du Midi, un dels llocs de culte, a 2877 m d’altitud. Els seus 750 m2 de terrasses ofereixen una vista de 300 km sobre els pics pirenaics. És la meca de l’esquí i de l’observació de l’univers. Aquí, cada nit és única i cada moment, màgic, tant per descobrir la galàxia a simple vista; com per contemplar la lluna, els planetes i els estels amb el gran telescopi dels Pirineus. Gaudeix d’una nit d’estels o d’un sopar d’altura amb en Marc Berger, cap de restauració del restaurant Pic du Midi. P.V.P. Setmana Santa: A partir de 149 €/persona (4 dies d’esquí + 4 nits).

Més informació: www.n-py.com/es/gran-tourmalet

LUCHON-SUPERBAGNÈRES: EL BRESSOL DE L’SKI & SPA

La Setmana Santa és un bon moment per visitar l’únic hammam natural d’Europa que hi ha en el domini esquiable de Luchon-Superbagnères. Una estació d’esquí amb vistes panoràmiques impressionants, sobre la vall de Luchon, la Maladeta i el sostre dels Pirineus: l’Aneto. “Le Vaporarium” es troba al costat del Telecabina de l’estació de SuperBagnères. És l’únic hammam natural d’Europa, excavat en la mateixa roca durant l’època romana (753 aC). Té galeries de més de 150 metres, amb banys de vapor d’aigua termal que brollen a 34º C; llits de bombolles, hidrojets, colls de cigne i jocs de llum màgics. PVP cap de setmana “Ski Balneari”: a partir de 86 persona (habitació doble). Inclou una nit en hotel (habitació + esmorzar), jornada d’esquí amb entrada a “Le Vaporarium” i piscina de relaxació en aigua termal.

Més informació: Oficina de Turisme de Luchon-Superbagnères. T.: +33 05 61 79 21 21 I www.luchon-superbagneres.com

LES ANGLES: EL PLAER D’ANAR A ESQUIAR AMB EL TREN

Si vols esquiar i estalviar-te les llargues cues de Setmana Santa, Les Angles és la teva estació. A unes cinc hores en tren des de Madrid; a menys de quatre, des de Saragossa; i a dues hores de Barcelona, l’únic poble estació dels Pirineus és un plaer al teu abast. Aquí és tot tan a la vora que, fins i tot, és possible esquiar fins al nucli antic. També pots gaudir del primer snowpark dels Pirineus o relaxar-te en l’anfiteatre de Saint-Thomas-Les-Bains. És també la primera estació eco-sostenible del Pirineu; perquè és un dels municipis rurals que més bé ha portat el procés de reconvertir-se en domini esquiable fa més de 50 anys.

Més informació: Maison du Tourisme des Angles. T.: +33 04 68 04 32 76 I www.lesangles.com

Luchon_Superbagneres_©Jerome Cau H.jpg