Subscriu-te a la newsletter

Michele Lodge guanya la II Dama Blanca Ski Race d’esquí de muntanya femení a Vallnord-Pal

Michele Lodge guanya la II Dama Blanca Ski Race d’esquí de muntanya femení a Vallnord-Pal

Publicat el 14/03/2016 - 11:02

Amb un temps de 34 minuts i 58 segons, l’esquiadora Michele Lodge ha guanyat aquest matí la II Dama Blanca Ski Race, l’única cursa de muntanya per a dones de la qual es té constància i que ha tingut lloc aquest matí a l’estació de Vallnord-Pal. Dins un ambient festiu, unes 60 dones han participat en la cursa que promou l’esport i l’esquí de muntanya femení. Andrea Sinfreu (37m46s), segona, i Lorena Ledesma (38m05s), tercera, han completat el podi.

Michele Lodge, que ha millorat en 4 minuts el registre de l’any passat quan va ser segona, ha manifestat “estar molt contenta” amb el resultat de la cursa, tot i que ha “patit una mica” en la pujada ja que està acostumada a curses més llargues. I en destaca sobretot l’ambient: “Ha estat molt bé, cada cop hi ha més noies que s’animen i és fantàstic promoure curses com aquesta ja que sempre falten dones en aquest esport”.

Laia Surinyach, directora de la cursa, explica en aquest sentit: “la nostra intenció és fomentar l’esport femení. En els darrers anys”, continua, “les dones s’estan animant a fer esquí de muntanya i és l’oportunitat per què vinguin, s’aficionin i ho vegin com un esport que poden fer i gaudir de la muntanya”. Surinyach ha manifestat estar “contenta” amb la participació “per què és un esport minoritari que es comença a posar de moda. La voluntat és reunir a les que venen a passejar i a competir per fer una activitat conjunta”.

L’única cursa femenina d’Skimo al món?
“Es una cursa pionera perquè no tenim constància al món que s’organitzi una cursa de muntanya exclusivament femenina”, explica Surinyach. “Per tant, estem marcant d’alguna manera el camí, que esperem que sigui més llarg i que més llocs s’animin a fer-ho”, explica. “Hem aconseguit fer un grup heterogeni de participants”, continua, ”amb edats molt repartides que van des dels 16 anys de la més jove als 60 de la més gran. La idea és que el grup sigui cada cop més nombrós amb participants de països diferents”, conclou.

El recorregut
La II Dama Blanca Ski Race ha començat aquest matí a les 10h al Pla de la Caubella de Pal, a 1.950 metres d’altitud. Les corredores han iniciat l’ascens de la muntanya en direcció al Pla de la Cot, per la pista de la Serra. El cronòmetre s’ha aturat al cim del Pic del Cubil, a 2.358 m, després de 408 metres de desnivell i 4 km de recorregut que ha seguit part del traçat de les pistes per facilitar-ne el seguiment de totes les participants.

01_Michele_Lodge.jpg