Subscriu-te a la newsletter

Oriol Cardona i Claudia Galicia, guanyadors de l’11a edició de la CronoNiu

Oriol Cardona i Claudia Galicia, guanyadors de l’11a edició de la CronoNiu

Publicat el 09/12/2016 - 16:52

L’estació de La Molina ha estat l’escenari de l’11a CronoNiu, cronoescalada d’esquí de muntanya que representa la segona parada de la 12a Copa Catalana de Curses Verticals – FGC Mountain Series 6.0. Aquesta prova, organitzada un any més per La Molina Club d’Esports (LMCE), també ha estat el Campionat de Catalunya de Curses Verticals de la FEEC.

La cita esportiva ha comptat amb 3 itineraris diferents, en funció de cada categoria. Els membres de les categories sènior masculí i femení i júnior masculí han recorregut un desnivell de 685 metres, des de la sortida del Telecabina Alp 2500 fins a la meta, ubicada a l’estació superior del mateix Telecabina. Els guanyadors han estat Oriol Cardona, en la categoria sènior masculí i Claudia Galicia, sènior femení.

La competició ha arrencat a les 17.00h amb la sortida de la categoria infantil (fins els 14 anys). Els participants han hagut de superar un desnivell de 335 metres. El tret de sortida ha tingut lloc a la part alta del mur de l’Olímpica i el punt final ha estat a l’estació superior del Telecabina.

A les 17.15h ha estat el torn de les categories de cadet masculí i femení i júnior femení, que han hagut de superar un desnivell de 500 metres. La sortida neutralitzada ha estat al Telecabina 2500 i la sortida cronometrada, a la part baixa de la Pista Olímpica. La zona d’arribada s’ha instal·lat a l’estació superior del Telecabina Alp 2500.

Els últims en disputar la cursa han estat les categories sènior mascu8 s guanyadors han estat ories sstat les categories sria infantil (fins els 14 anys). lí i femení. Oriol Cardona ha estat el guanyador de la categoria sènior masculí, amb un temps de 31:34.72, seguit de Pere Rullan (33:05.03) i Joan Reyne (33:23.75). En la categoria sènior femení, la guanyadora ha estat Claudia Galicia, amb un temps de 38:21.18. A la classificació l’han seguit Claudia Sabata (47:34.84) i Miriam Martínez (48:07.32).

Recorregut del circuit de curses verticals d’esquí de muntanya

El passat 3 de desembre Vallter 2000 va acollir la primer parada del circuit amb la Crono Vallter Territori dels Isards. La prova, organitzada per l’SkiClub Camprodon, va començar en el primer aparcament de l’estació i es va enfilar fins al Pic de Bastiments (2.881 m).

La següent i última cita del circuit tindrà lloc a l’estació de Vall de Núria de la mà de la CronoNúria. Memorial Ramon Casadevall, que enguany arriba a la seva quarta edició. La cita esportiva, organitzada per la Unió Excursionista de Vic, se celebrarà l’últim dia de l’any i serà la primera Sant Silvestre d’esquí de muntanya.

Crononiu1.jpeg